bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Drömmen om ett barn
 T. Åkerman
Tystnadens gåva
 L. Gustafsson
C
 A. Benson
Anteckningar under dag..
 C. Lewis
De bortglömda barnen
 K. Harrison

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKlockan 10.31 på morgonen i Khao Lak

 
Författare: Pigge Werkelin & Lena Katarina Swanberg
Genre: Biografi
Ämnesord: Tsunami, Sorg, Realationer, Livet
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9185015679
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När flodvågen slog in över den soldränkta paradisstranden i Khao Lak hade vi precis bytt hotell. Vi ville bo tryggt med tanke på barnen och hade fått en fin bungalow på platt mark nära havet. Vi var lyckliga. Jag är den ende i vår familj som överlevde tsunamin. Min fru Ulrika drunknade tillsammans med våra söner Charlie, 5 år, och Max, 4 år.

Jag vill gärna tro att det kan komma något gott även ur det värsta som kan ske i en människas liv. Eftersom min familjs öde har blivit känt via medierna, har det känts alltmer viktigt för mig att berätta hur det verkligen var. Jag skulle vilja att fler satte värde på nuet. Stanna upp! Tänk efter vad som är viktigt! Njut av dina närmaste medan du kan!

Dessutom vill jag ge min syn på de svenska myndigheternas genant handfallna agerande i Thailand efter katastrofen. Jag skämdes för att vara svensk. Det vill jag aldrig behöva göra igen.

Till slut vill jag säga en viktig sak: Den som köper boken Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak bidrar till att hjälpa thailändska familjer vars försörjning omintetgjordes av tsunamin. En del av bokens intäkter ska gå till inköp av båtar. De tre första båtarna vi köper ska döpas till Ulrika, Charlie och Max.Medelbetyg: 3,38 (13 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak :


Phenomena 2005-12-01 08:36
Gotlänningen Pigge Werkelins öde är väl känt via medierna. Han är Pigge med hela svenska folket.
Detta är hans egen berättelse från tsunamikatastrofens Thailand.
Vi får följa honom i sökandet efter sin familj och i kampen om att ge sin hustru och barnen en värdig begravning. Han berättar om thailändarnas genorisitet och hjälpsamhet samt om den ofungerande svenska myndighetsapparaten, vilken mer upplevs som stjälpande än hjälpande. Man möter en man som beslutat sig för att gå vidare med sitt liv trots sin enorma förlust.
Med denna bok inser man hur skört livet kan vara. På några minuter kan allt förändras…
Betyg 4

koala_75 2006-05-27 18:46
Ja, herregud vilken katastrof! Det var fruktansvärt när det hände även om man själv inte var med.

Att läsa Pigges historia, som det var bakom rubrikerna ger händelsen ytterligare en förskräcklig dimension.

Invävd i Pigges historia finns även utdrag ur rapporter till katastrofskomissionen.
Jag har alltid svårt att betygsätta böcker som handlar om katastrofer som ännu ligger så nära. Så även denna, så jag säger bara...LÄS

Betyg 4

Synnez 2006-07-13 10:05
Hemsk bok som ingående beskriver flodvågskatastrofen samt vad som föregick den. Bokens fokus ligger dock på vad som hände efteråt - när alla tusentals svenskar behövde hjälp och de svenska myndigheternas agerande i svallvågorna efter tsunamin. Pinsamt, Sverige! Alla som inte hade samma "go" och framåtanda som Pigge Werkelin fick vackert finna sig i att vänta och bli behandlade som skit rent ut sagt... Boken är osentimentalt skriven, "rakt på sak" men handlar ändock om en pappas stora förlust av sin familj.
Betyg 4

LindaJ 2007-01-03 13:37
Mycket intressant och gripande skildring om flodvågskatastrofen.
Man häpnar över myndigheters flathet när det handlar om att bemöta människor i kris.
Betyg 4

chabo 2007-01-31 22:49
Pigge skriver om en mycket tragisk händelse, men tyvärr tog jag inte hans historia till hjärtat.
Betyg 2

Sandie 2007-11-22 11:26
I denna samhällskritiska biografi hyllar inte Pigge enbart sin familj utan även livet. Han visar oss hur det är möjligt att gå vidare när det värsta redan hänt. Han beskriver hur han med stort mod, omfamnat tanken att gå vidare med sånt som för tidigt anses vara tabu, som om man borde hålla sig på mattan och göra i stort sett inget under det första sorgeåret.
Vi känner alla till tsunamin och har hört hundratals berättelser från drabbade i vår bekantskapskrets eller på tv, men ändå anser jag att den här boken inte handlar så mycket just om tsunamin. För mig belyser den allt som pågår runt omkring, tankar känslor, vänskap, regeringens handlande, kultur samt hjältemod. 10.31 på morgonen i Khao Lak har fått mig att fundera över hur man kan ta allt för givet och hur snabbt ens tillvaro kan raseras. Hur skulle jag agera? Jag kommer som vanligt inte att betygsätta en sann livshistoria, jag kan bara säga att den här verkligen berörde...KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak


  Köp boken som film på cdon: