bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Eldfångaren
Mannen som kunde tala..
The Brave
The Divide
Liknande böcker:
Vargtid
 H. Stangerup
Yla i natten
 A. Skålberg
Syster Varg
 A. Skålberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerI vargars närhet

 
Originaltitel: The Loop
Författare: Nicholas Evans
Genre: Roman
Ämnesord: Vargar
Utgivningsår: 1998
ISBN: 0593040678
 
Romantik:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När den sömniga småstaden Hope i Klippiga Bergen plötsligt får besök av en varg, som lämnar en död hund efter sig, väcks gammal skräck och hat till liv. Familjeband och grannsämja slits sönder.
I handlingens centrum finns Helen Ross, en ung zoolog utsänd för att skydda vargarna och rädda dem från att bli skjutna.
I vargars närhet skildrar hennes farofyllda kärleksaffär med den unge Luke, sonen till traktens störste ranchägare, hennes mäktigaste motståndare.

Medelbetyg: 3,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av I vargars närhet :


animisha 2005-11-19 16:54
En vacker bok, där beskrivningen av vargarna utgör en intressant och annorlunda inramning för en kärleksberättelse.
Betyg 4

dichoso 2006-06-03 12:52
Av författaren till 'Mannen som kunde tala med hästar'. En lättsmält bok om kärlek, familjeband och olika syn på naturen.
Betyg 3

Jenny 2006-06-20 10:00
Den här boken utspelar sig i den påhittade staden Hope i Montana. Temat är människans hat mot vargen. I Hope har man hatat vargar sedan många generationer tillbaka. När en vargflock börjar härja i området vill man inget hellre än att ha död på dem. Då kallas den unga vargexperten Helen Ross dit för att skydda vargarnas existens. När hon kommer till Hope möter hon ortsbefolkningens hårda motstånd och framför allt motsättningar från traktens största och mäktigaste ranchägare, Buck Calder. (Det är lustigt att alla elaka typer i böcker heter något liknande som Buck. Jag har stött på det många gånger.) Han vill naturligtvis inte få sina djur sönderrivna av vargarna och gör därför allt för att försöka stoppa Helen. Bucks son, Luke, börjar träffa Helen och de inser snart att de tycker mycket om varandra, till Lukes fars stora förskräckelse. Tillsammans försöker Helen och Luke rädda vargarna, men i Hope är det inte lätt.

Evans tar upp ett hett debattämne i den här boken. Det finns ett nytt "talesätt" i Sverige, förkortas SGT, som lyder Skjut. Gräv. Tig, då man talar om hur man på bästa sätt tar hand om vargen. Det finns ett utbrett har mot vargen i nästan alla människor. Författaren beskriver bra hur vargarna förföljs och hur viltbiologerna arbetar för att vargarna ska få fortsätta leva. Det är också en bok som beskriver kärlek och vänskap, och hur svåra de sakerna kan vara. "I vargars närhet" tillhör inte mina favoritböcker, men den går ju att läsa.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till I vargars närhet


  Köp boken som film på cdon: