bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Ivans återkomst
Liknande böcker:
Skuggan från fronten
 H. Kirst
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström
Haggan
 A. Berg
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Tre systrar och en jul..
 S. Morgan
Miraklernas tid
 E. Seeberg
En roll för Margareta
 H. Fogelström
Kvinnornas stad
 E. Gilbert
The Wasp Factory
 I. Banks

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAvvägar

 
Författare: Tawni O'Dell
Genre: Roman
Ämnesord: depression, mord, psykologi, kärlek, spänning
ISBN: 9127083837
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Avvägar är en mörk och intensiv skildring av en ung mans liv i "det andra Amerika". Vi befinner oss i vid sidan av allfarvägen i Pennsylvanias bergstrakter, bland nerlagda gruvor och människor "som har vapenskåp i stället för bokhyllor i vardagsrummet". Berättare är 19-årige Harley, har står ensam som familjeförsörjare med tre små systrar efter att fadern har blivit skjuten till döds av deras mor. Det ligger mörka familjehemligheter, våldsamma erfarenheter och psykologiska trauman bakom vad som har skett. Gradvis nystas det egentliga händelseförloppet upp både inför Harleys och läsarens ögon. Det förflutna kommer att också att spela in i Harleys förhållande till den melankoliska Callie, den kvinna som han inleder ett hett och hopplöst förhållande med.

Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Avvägar :


Caramilla 2005-11-06 13:40
Harley, 19 år, och hans tre yngre systrar har blivit föräldralösa sedan deras mor dödat deras far. Harley är nu familjeförsörjaren. Jag tyckte mig känna igen de första tjugo sidorna och trodde att jag läst den innan, eller till och med sett det filmatiserat. Jag fick en hel del huvudbry för jag brukar aldrig läsa samma bok två gånger. Därför sökte jag runt för att se om boken gjorts till film. Hittade ingenting mer än att det finns planer på att göra det. Mycket skumt...

I alla fall, det här är en ganska dyster bok. Det mesta är eländigt för Harley och hans systrar. Och ganska snart tycker jag mer och mer illa om honom. Hans syn på kvinnor är inte den bästa och hans största mål i livet är att få utlösning. Samtidigt är han en kluven personlighet som lätt börjar gråta. Jag fick inget grepp om honom.
Betyg 3

animisha 2006-03-25 15:23
Det var inte helt lätt att tycka om den här boken. Den är avsiktligt rå, med en huvudperson som jag helst undviker utanför bokvärlden. Men det är ändå en rätt hyfsad skildring av hur det kan bli för en ung man som har kommit på avvägar.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Avvägar


  Köp boken som film på cdon: