bokrecensioner boktips

Avvägar

Författare: Tawni O'Dell
Genre: Roman
Ämnesord: depression, mord, psykologi, kärlek, spänning
ISBN: 9127083837


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Avvägar är en mörk och intensiv skildring av en ung mans liv i "det andra Amerika". Vi befinner oss i vid sidan av allfarvägen i Pennsylvanias bergstrakter, bland nerlagda gruvor och människor "som har vapenskåp i stället för bokhyllor i vardagsrummet". Berättare är 19-årige Harley, har står ensam som familjeförsörjare med tre små systrar efter att fadern har blivit skjuten till döds av deras mor. Det ligger mörka familjehemligheter, våldsamma erfarenheter och psykologiska trauman bakom vad som har skett. Gradvis nystas det egentliga händelseförloppet upp både inför Harleys och läsarens ögon. Det förflutna kommer att också att spela in i Harleys förhållande till den melankoliska Callie, den kvinna som han inleder ett hett och hopplöst förhållande med.
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Avvägar :
2005-11-06 13:40
Harley, 19 år, och hans tre yngre systrar har blivit föräldralösa sedan deras mor dödat deras far. Harley är nu familjeförsörjaren. Jag tyckte mig känna igen de första tjugo sidorna och trodde att jag läst den innan, eller till och med sett det filmatiserat. Jag fick en hel del huvudbry för jag brukar aldrig läsa samma bok två gånger. Därför sökte jag runt för att se om boken gjorts till film. Hittade ingenting mer än att det finns planer på att göra det. Mycket skumt...

I alla fall, det här är en ganska dyster bok. Det mesta är eländigt för Harley och hans systrar. Och ganska snart tycker jag mer och mer illa om honom. Hans syn på kvinnor är inte den bästa och hans största mål i livet är att få utlösning. Samtidigt är han en kluven personlighet som lätt börjar gråta. Jag fick inget grepp om honom.
Betyg 3
2006-03-25 15:23
Det var inte helt lätt att tycka om den här boken. Den är avsiktligt rå, med en huvudperson som jag helst undviker utanför bokvärlden. Men det är ändå en rätt hyfsad skildring av hur det kan bli för en ung man som har kommit på avvägar.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Avvägar
Liknande böcker:
Elizabeth Finch
 J. Barnes
Varken
 L. Förare
En gång om året
 P. Öhman
En gentleman i Moskva
 A. Towles
Ond skörd
 S. Bolton
Det var en gång i Holl..
 Q. Tarantino
Våldets historia
 É. Louis
Elizabeth
 L. Pearse
Samma Författare: