bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Avvägar
Liknande böcker:
Serotonin
 M. Houllebecq
Cirkus i Valdemarsvik
 M. Malmström
Köttets tid
 L. Wolff
I chefens revir
 S. Forslund
En aning övermogen
 C. Gustavson
Antikkurs för vilsna h..
 Å. Hallengård
Maskiner som jag
 I. McEwan
Den enda utvägen
 A. Bengtsson
Änkorna på Österlen
 S. Paborn
Månskensryttaren
 E. Poulsen

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerIvans återkomst

 
Författare: Tawni O'Dell
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, framtid, ungdom
ISBN: 9789127112704
 
Romantik:  6
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Ivan är sex år när han på morgonen ser sin far gå till arbetet i kolgruvan i den lilla staden Coal Run. Plötsligt hörs en explosion som får hela huset att skaka, och det kommer att visa sig att nästan hälften av stadens manliga befolkning har omkommit i gruvan. Ivan blir faderlös och Coal Run förvandlas till en spökstad. Trettio år senare har Ivan gjort karriär som fotbollsstjärnan "den store Ivan Z.", men en olycka förändrar allt och han återvänder till sina hemtrakter och tvingas konfrontera sitt förflutna.
Ivan blir vicesheriff i Centresburg, en liten stad inte långt från Coal Run. Här finns Jolene, Ivans syster och före detta skönhetsdrottning, och Val, hans barndoms idol som slogs i Vietnam. Här finns också Crystal, som ligger i koma efter att ha blivit svårt misshandlad av sin man Reese som snart ska släppas ut ur fängelset.

Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ivans återkomst :


moberg 2007-05-01 16:34
En starkt gripande historia som jag blev berörd av. Man kan inte bli annat när Ivan sex är förlorar sin far i ett gruvras som får hela huset att skaka. Det blir en katastrof som kommer att prägla det lilla samhället en lång tid framöver. Sedan får man träffa ivan 30 år denare när han kommer tillbaka som vice sheriff.
Betyg 4

bonadea 2019-08-08 06:33
Riktigt bra bok, Ivan kommer tillbaka till sin hemstad efter att ha varit borta i många år. Hemstaden är ett litet gruvsamhälle där alla invånarna känner varandra och där alla är präglade efter gruv explosionen som skede för 30 år sedan och där hälften av den manliga befolkningen dog.
Det som gör boken så bra är karaktärbeskrivningar, man kan se alla dessa personer som figurerar i berättelsen. Ivans återkomstär så trovärdig och känns så äkta att jag misstänker att författaren har inspirerats av verkliga händelser.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ivans återkomst


  Köp boken som film på cdon: