bokrecensioner boktips

Ivans återkomst

Författare: Tawni O'Dell
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, framtid, ungdom
ISBN: 9789127112704


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ivan är sex år när han på morgonen ser sin far gå till arbetet i kolgruvan i den lilla staden Coal Run. Plötsligt hörs en explosion som får hela huset att skaka, och det kommer att visa sig att nästan hälften av stadens manliga befolkning har omkommit i gruvan. Ivan blir faderlös och Coal Run förvandlas till en spökstad. Trettio år senare har Ivan gjort karriär som fotbollsstjärnan "den store Ivan Z.", men en olycka förändrar allt och han återvänder till sina hemtrakter och tvingas konfrontera sitt förflutna.
Ivan blir vicesheriff i Centresburg, en liten stad inte långt från Coal Run. Här finns Jolene, Ivans syster och före detta skönhetsdrottning, och Val, hans barndoms idol som slogs i Vietnam. Här finns också Crystal, som ligger i koma efter att ha blivit svårt misshandlad av sin man Reese som snart ska släppas ut ur fängelset.
Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ivans återkomst :
2007-05-01 16:34
En starkt gripande historia som jag blev berörd av. Man kan inte bli annat när Ivan sex är förlorar sin far i ett gruvras som får hela huset att skaka. Det blir en katastrof som kommer att prägla det lilla samhället en lång tid framöver. Sedan får man träffa ivan 30 år denare när han kommer tillbaka som vice sheriff.
Betyg 4
2019-08-08 06:33
Riktigt bra bok, Ivan kommer tillbaka till sin hemstad efter att ha varit borta i många år. Hemstaden är ett litet gruvsamhälle där alla invånarna känner varandra och där alla är präglade efter gruv explosionen som skede för 30 år sedan och där hälften av den manliga befolkningen dog.
Det som gör boken så bra är karaktärbeskrivningar, man kan se alla dessa personer som figurerar i berättelsen. Ivans återkomstär så trovärdig och känns så äkta att jag misstänker att författaren har inspirerats av verkliga händelser.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ivans återkomst
Liknande böcker:
Mousa varats mysterium
 B. Lundberg
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Rött, vitt & kungligt..
 C. McQuiston
De stora spåren
 H. Innes
Sommarens röster
 R. Pilcher
En omoralisk historia
 P. Sörman
Samma Författare: