bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Snälla pappa, sluta
 C. Walker
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Jag andas, alltså finn..
 C. Cederquist
Fyra om dagen
 C. Hagberg
Nyfikenhet och förundr..
 R. Dawkins

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerOffrad för hederns skull

 
Författare: Sengül Güvercile
Genre: Biografi
ISBN: 9177159659
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Min pappa bara högg och högg… Hasan såg på mig med ögon som var fyllda av rädsla och rop på hjälp och så plötsligt dök min mamma upp som ett vilddjur med en yxa i handen och drämde den rakt i nacken på Hasan. Jag sprang ut i köket, ville inte se min älskade bli slaktad som ett djur.

Hur kan man mörda sina egna barn för att deras uppförande kränker familjens heder?
I både Danmark och Sverige har det skett flera hedersmord de senaste åren. Mest känt är kanske mordet på Fadime, som mördades i Sverige av sin far i januari 2002.

I Offrad för hederns skull är perspektivet lite annorlunda. Här är det inte dottern i familjen som mördas utan hennes älskade. Men gärningen är lika grym och obegriplig. Sengül Güvercile är i lika hög grad ett offer som den mördade Hasan.
Läs hennes skakande berättelse om vad som hände.


Medelbetyg: 3,5 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Offrad för hederns skull :


Phenomena 2005-11-04 21:30
En bok om arrangerade äktenskap och hedersmord. En tragisk historia som berättas rakt upp och ned, helt utan krusiduller. Innehållet känns fattigt och tunt. Inte särskilt gripande trots det tragiska, obegripliga ödet.
Betyg 2

maryouma 2005-12-01 13:15
den är boken ärden bästa boken jag någonsin läst och samtidigt den hemsskat här får man en inblick på hur det är när man väljer fel man för vissa tradiotonela familjer och det är de sjukasten familj kan göra mot sin egen dotter. jag läste boken på några timmar utan stop så bra tyckte jag att den var. den boken fick mig både le i början o gråta i slutet de känndes som jag själv var offret i boken .. de känndes som om jag själv hade upplevt allting. Kvinnan i boken ahr visat mig at man måste vara stark och ha tålamod ananrs kommer man aldrig någonstans.Jag lovar jag tror värre än senguls liv kan man inte leva jag har så mkt respekt för denn här kvinnan vill så gärna krama om henne o göra henen glad me några ord även om de kanske inte hjälper så mkt..
Betyg 5

Bok_malen 2006-02-18 10:34
"Offrad för hederns skull" är en utav de bättre böcker jag har läst. Jag fick boken i julklapp och satte mej och läste och lade inte ner den en enda gång förän jag läst sista ordet på sista sidan... Så bar tyckte jag att den var. Men samtidigt som jag läste så fanns det något där som inte var så gripande, något som störde en fast man inte kunde sätta fingret på det. Men den var otroligt bra ändå!!
Betyg 3

Snusen 2006-05-10 13:42
En mycket bra men skakande bok om tvångsäkenskap och hedersmord.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Offrad för hederns skull


  Köp boken som film på cdon: