bokrecensioner boktips

kosackerna

Författare: leo tolstoj
Genre: Roman
Ämnesord: krig, historia, kärlek, kultur, spänning
ISBN: 9789174999693


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av kosackerna :
2005-10-30 16:53
det här är en roman som enligt mig kan vara verka till en början men intresset och spänningen, speciellt när Lukasjka kommer in i berättelsen. I början får man lära känna den rike ryske ynglingen, Olenin som han heter. Enligt mig är Olenin en bortskämd ungkarl som är trött på societetslivet och vill uppleva något nytt och därför söker plats i ett fälttåg, för att just komma ifrån sitt tråkiga liv. allt har han upplevt men inte den riktiga kärleken.

Olenin kommer med i fälttåget, och hamnar i tjetjenien, i en by som heter Novomlisk. här hyr han rum hos en av byboarna och snart förälskar han sig i deras dotter som är den vackraste i byn, hon heter Marjanka.

problemet är att hon bortförlovad med ynglingen Lukasjka som fortfarnade är väldigt ung, och vidhåller sig vid sina drömmer nämligen till att bli ett känd och ärbart namn i byn.

det blir ett problemet mellan dessa tre personer som slutar helt oförväntat. ........

enligt mig är det en av de största klassikerna bland kärleksromaner.....

en femma, är vad romanen får av mig, för det första för att den slutar så vackert om även med nästan lite chock, och sist men inte minst den vackra beskrivningen av miljöomgivningen, men också för sitt starka språk.
jag älskade den helt enkelt......och kan även säga att den slutade som jag hade hoppats....men på ett sätt som hela tiden visade mot det motsatta
Betyg 5
Liknande böcker:
Till låns
 B. Plain
Att spegla sig i någon..
 H. Österlund
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
John Carter och marsfu..
 E. Burroughs
Livet kan börja
 S. OFlanagan
Fågeltribunalen
 A. Ravatn
Djungelrummet
 C. Möller
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
En sekund är jag evig
 M. Gustavsdotter