bokrecensioner boktips

Saker jag inte förstår - och personer jag inte gi

Författare: Lena Sundström
Genre: Fakta
Utgivningsår: 2005
ISBN: 917343082x


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vad hände egentligen medan vi tittade på det 32:a avsnittet av Robinson, klämde den sista DVD-boxen med "Six feet under", eller renoverade gästtoaletten? Vad hände med pensionssystemet, elmarknaden, alkoholpolitiken och solidariteten? När började socialdemokraterna låta som moderater, och moderaterna låta som socialdemokrater? Lena Sundström följer spåren efter socialdemokratin.

Bobby Ewing återuppstår i duschen. Lars Adaktusson skickar ut inbjudningar till en trettondagsfest. En före detta näringsminister tappar plötsligt täckningen för sin mobil på herrgården när tant Ingrid vill veta vad hon skall göra med sina Teliaaktier. Det är en bok för dem som inte vet någonting om politik, och dem som vet alldeles för mycket. Lena Sundström gör upp med makthavare och politiska svindlare. Hon gör slut med en gammal kärlek som aldrig kan sluta högerprassla och söker efter svaren på frågorna: Vem blåste oss och varför? Saker jag inte förstår - och personer jag inte gillar är en sanslöst rolig och träffsäker beskrivning av Sverige idag.

Medelbetyg: 4,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Saker jag inte förstår - och personer jag inte gi :
2005-10-05 13:43
Lena Sundström undrar i "Saker jag inte förstår - och personer jag inte gillar" hur det kom sig att socialdemokratiska politiker började prata som moderater.
Hon ger kanske inga svar - ställer frågan, mest - men hon belyser problemet med skärpa. Exemplen hon använder är på pricken. Avregleringen av elmarknaden, alkoholpolitiken efter EU-inträdet, statliga spelkasinon, Schengenöverenkommelse osv osv. Det är riktigt underhållande och tänkvärt.
Jag är säker på att många i hennes (och min) generation har gått och funderat på dessa frågor under lång tid. Men alla har ju inte förmågan att uttrycka sina funderingar så bra som Lena Sundström.
Betyg 5
2006-05-22 20:54
Lena Sundström utvärderar sossarnas politik och kommer fram till att de blivit moderater. Med intressanta frågeställningar och ett lättsamt språk, kan hon få vilken svenska som helst att bli intresserad av politik. Dessutom är hennes argument trovärdiga, eftersom hon själv varit sosse sedan barnsben. Jag tycker att denna bok bör läsas av alla som bor i vårt avlånga land, helst innan valet 2006.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Saker jag inte förstår - och personer jag inte gi
Liknande böcker:
Vikingatidens vagga
 K. Ekero Eriksson
Tyrannens tid : om Sve..
 M. Västerbro
Varning för mat
 J. Jewert
Värdigt liv och välbef..
 E. Blennberger
Hos etruskerna
 A. Henrikson
Samma Författare: