bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Spår
Världens lyckligaste f..
Liknande böcker:
Smittans tid : en förf..
 P. Giordano
Patriarkatet får inte..
 E. Knyckare
Currency Trading For D..
 B. Dolan
Currency Trading For D..
 B. Dolan
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Historiens största spi..
 G. Wall
Konsten att städa
 M. Kondo
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison
Pratbubblan!
 S. Hegerfors

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSaker jag inte förstår - och personer jag inte gi

 
Författare: Lena Sundström
Genre: Fakta
Utgivningsår: 2005
ISBN: 917343082x
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vad hände egentligen medan vi tittade på det 32:a avsnittet av Robinson, klämde den sista DVD-boxen med "Six feet under", eller renoverade gästtoaletten? Vad hände med pensionssystemet, elmarknaden, alkoholpolitiken och solidariteten? När började socialdemokraterna låta som moderater, och moderaterna låta som socialdemokrater? Lena Sundström följer spåren efter socialdemokratin.

Bobby Ewing återuppstår i duschen. Lars Adaktusson skickar ut inbjudningar till en trettondagsfest. En före detta näringsminister tappar plötsligt täckningen för sin mobil på herrgården när tant Ingrid vill veta vad hon skall göra med sina Teliaaktier. Det är en bok för dem som inte vet någonting om politik, och dem som vet alldeles för mycket. Lena Sundström gör upp med makthavare och politiska svindlare. Hon gör slut med en gammal kärlek som aldrig kan sluta högerprassla och söker efter svaren på frågorna: Vem blåste oss och varför? Saker jag inte förstår - och personer jag inte gillar är en sanslöst rolig och träffsäker beskrivning av Sverige idag.


Medelbetyg: 4,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Saker jag inte förstår - och personer jag inte gi :


helix 2005-10-05 13:43
Lena Sundström undrar i "Saker jag inte förstår - och personer jag inte gillar" hur det kom sig att socialdemokratiska politiker började prata som moderater.
Hon ger kanske inga svar - ställer frågan, mest - men hon belyser problemet med skärpa. Exemplen hon använder är på pricken. Avregleringen av elmarknaden, alkoholpolitiken efter EU-inträdet, statliga spelkasinon, Schengenöverenkommelse osv osv. Det är riktigt underhållande och tänkvärt.
Jag är säker på att många i hennes (och min) generation har gått och funderat på dessa frågor under lång tid. Men alla har ju inte förmågan att uttrycka sina funderingar så bra som Lena Sundström.
Betyg 5

larv76 2006-05-22 20:54
Lena Sundström utvärderar sossarnas politik och kommer fram till att de blivit moderater. Med intressanta frågeställningar och ett lättsamt språk, kan hon få vilken svenska som helst att bli intresserad av politik. Dessutom är hennes argument trovärdiga, eftersom hon själv varit sosse sedan barnsben. Jag tycker att denna bok bör läsas av alla som bor i vårt avlånga land, helst innan valet 2006.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Saker jag inte förstår - och personer jag inte gi


  Köp boken som film på cdon: