bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Eddie och Johanna
Niklas Nilssons julafton
Liknande böcker:
Gissa hur mycket jag t..
 S. McBratney
Kan du ingenting, Pett..
 S. Nordqvist
Frans nya vän
 C. Nöstlinger
Ronny & Julia: Förstak..
 M. Gahrton
Djurgänget: Hilmas ham..
 J. Alm Dahlgren
När prinsessor går på..
 P. Gustavsson
Den långa vandringen
 M. Widmark
Aron Tiger bestiger berg
 A. Anderson
Familjen Knyckertz och..
 A. Sparring
Familjen Knyckertz och..
 A. Sparring

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEddie hittar guld

 
Författare: Viveca Lärn Sundvall
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9129658977
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Eddie är lika egensinnig och klok och misstänksam mot allt vad skola heter. Hans liv skildras med humor, allvar, psykologisk skärpa och stor berättarglädje.
Vi återser också storebror Anders som har skinnjacka och stålkam och numera tänker bli datasnille, pappa Lennart som blivit nykter alkoholist och är en hejare på hemlagat. Han klarar både fiskpinnar och marshmallows!
Men Eddie vill mest vara ifred och sitta med sin sköldpadda Maxon Jonsson vid sin egen bäck och plaska med fötterna i vattnet. Då hoppas han att en liten fisk ska komma och nosa på hans tå. Och att inte en massa lärare ska komma rantande och störa honom. Men ofta dyker gamla fröken padda upp just när Eddie sitter där. Hon har gått i pension och är inte alls samma som när hon var Eddies fröken...


Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Eddie hittar guld :


ElinLeticia 2005-08-18 19:49
Nu ska Eddie börja i andra klass. Men det är inget han jublar över direkt. Han vill helst hålla till vid sin lilla bäck, leka med sköldpaddan Maxon Jaxon och grubbla över hur han ska bärga allt härligt guld i bäcken (som dessutom bara syns när solen lyser). Skolan är inget som lockar. Men någon förståelse för svårigheterna att vänja sig vid skolan möter han inte någonstans. Varken pappa, kompisar eller storebrorsan Anders tycker att Eddie är riktigt riktig, minst av alla förstår Eddies nya fröken. Hon är en jättefrän tjej som ser ut som om hon kommit direkt ur en rockvideo. Men hon förstår sig inte på Eddie....

Kanske är detta den sista boken i serien om Eddie och hans storebror Anders. Eddie är fortfarande trovärdig, liksom hans familj. Men hans tankar, hemförhållande och grubblerier börjar kännas en aning för bekanta nu. I längden är pappa Lennarts nykterist tjat lika påfrestande för läsaren som för Eddie och Anders. De "nya" karaktärerna som dyker upp tjänar inte för något egentligt syfte (så som Eddies smått udda vänner tidigare gjort). Snarare känns denna bok som en upprepning av de absolut tråkigaste delarna i de tidigare böckerna. Eddie har inte utvecklats ett dugg och därmed blir det tråkigt att följa honom. "Eddie hittar guld" har ingen berättarglöd och därför finner jag ingen glädje i att läsa boken. Den får en enkel tvåa.

Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Eddie hittar guld


  Köp boken som film på cdon: