bokrecensioner boktips

Fjärilen i glaskupan

Författare: Jean Dominique Bauby
Genre: Roman
Ämnesord: hälsa
ISBN: 9789100119157


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den 8 december 1995 förändrades livet totalt för 42-årige Jean-Dominique Bauby, chefredaktör för franska Elle. Efter ett slaganfall förvandlas han till ett vårdpaket - det enda han kan röra är sitt vänstra ögonlock. Läkarna ställer diagnosen locked in-syndrom. Blinkning för blinkning, bokstav för bokstav dikterar han sin bok

Utdrag ur boken:
''Vet du att B har blivit en grönsak?'' sade den ene.
Medelbetyg: 2,83 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fjärilen i glaskupan :
2005-08-15 10:42
Hej!
Denna bok var trög...men om han orkat blinka fram det han ville ha sagt, så skulle jag väl orka läsa det. Det är imponerande av Bauby tycker jag.
Betyg 3
2006-01-05 20:05
Boken är rätt tråkig och inte särskilt gripande, vilket känns märkligt, med tanke på hur hemsk författarens verklighet ser ut.
Betyg 2
2009-04-15 22:06
Boken lyfter och engagerar inte, även om författarens öde är hemskt och förskräckligt. Består av lösryckta episoder före och efter hans insjuknande.
Betyg 2
2009-11-11 19:21
Boken var väldigt kort vilket gjorde att jag inte han komma in i den och lära känna personerna. Det var coolt att läsa boken men tyvärr blev jag inte så värst berörd. Självklart skrev han boken för sig själv, men det känns som att mycket har fokuserat på fel saker. Jag läste boken för att få sätta mig in i hur det är att vara någon annan som jag inte är. Men jag fick ingen förståelse för hur det egentligen var att ha den här sjukdomen som han har. Hade velat veta mer om det.
Betyg 3
2012-03-18 11:33
Boken berörde inte så mycket. Jag trodde faktiskt den skulle vara betydligt djupare. Detta var andra gången jag läste den. Jag känner att jag skulle vilja veta mer. Det måste ändå varit många tunga tankar också. Eller kanske anpassar man sig när man har sjukhuspersonal runt sig hela tiden?
Jag tror ändå att det är nyttigt att läsa denna bok för att försöka sätta sig in i den siuation som drabbade Jean-Dominique Bauby.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Fjärilen i glaskupan
Liknande böcker:
Ond skörd
 S. Bolton
Våldets historia
 É. Louis
Skriva & älska
 L. King
Regnvakt
 T. de Rosnay
Karin
 B. Myrberg
Karin
 B. Myrberg
Min vän Natalia
 L. Lindstedt