bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bilden av en främling
Brottstycken
Den andra kvinnan
Djupt vatten
Jag ska hitta dig en dag
Låtsasleken
När skymningen faller
Spårlöst försvunna
Viskningar och lögner
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Tolv timmar
 S. Wilding
Skräcknatt
 L. Jackson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHämndens offer

 
Författare: Joy Fielding
Genre: Deckare
Ämnesord: Spänning, Sorg, Vrede
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9100572586
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Gail Waltons liv tycks för bra för att vara sant. Hon är lyckligt gift, har två underbara döttrar och ett vackert hem. Men tillvaron slås i spillror den dagen då hennes yngsta dotter Cindy hittas brutalt mördad i parken där hon alltid lekt.
Gails förändring är total. I sin förtvivlan stöter hon bort dem som nu mer än någonsin behöver henne ¿ tonårsdottern, hennes föräldrar och vänner och till och med maken Jack. Efter Cindys död blir hon besatt av tanken på rättvisa och hämnd, och när polisen ger upp jakten på den unge mördaren tar hon saken i egna händer.Medelbetyg: 3 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Hämndens offer :


Hanako 2005-02-09 15:08
Gail är en något homofobisk hemmafru som bor tillsammans med sin make Jack och döttrarna Jennifer 16 och Cindy 6. Hon lever ett inrutat och i mina ögon ganska tråkigt liv som följer samma mönster varje dag.
Men hennes perfekta värld slås i spillror den dagen hennes yngsta dotter Cindy bli våldtagen och mördad på väg hem från skolan. Gail ger poliserna 60 dagar att ta fast mördaren, och när de inte lyckas på den korta tiden börjar hon själv bli besatt av tanken på rättvisa och ger sig själv ut i sökandet efter den skyldige. Under tiden börjar hon försumma både sin make och sin tonårsdotter.

För det första gillar jag inte Gail. Jag är glad att hon inte är min mamma, och att jag hur som helst slipper ha henne i min närhet eftersom hon är så fördomsfull. När hon tänker på bögar frågar hon sig själv om de inte är rädda för att få aids, som att det är en sjukdom som vore omöjlig för henne att få.

Boken började väldigt segt. Jag tyckte att det nästan inte hände någonting, och jag gillade heller inte Joys språk, tyckte emellanåt att det var helt kasst skrivet vilket förvånade mig eftersom jag läst och gillat andra av hennes böcker.
Men efter ungefär hundra sidor började det hända lite, och bokens betyg höjdes i poäng och när den äntligen var utläst så kändes den som en klar trea. En duglig bok helt enkelt. Skulle dock inte vilja läsa om den som det känns i nuläget.
Betyg 3

Geun_yeong 2005-10-08 12:18
Helt okej.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Hämndens offer


  Köp boken som film på cdon: