bokrecensioner boktips

Viskningar och lögner

Författare: Joy Fielding
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9100100110


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Terry Painter är en 40-årig ensamstående sjuksköterska som verkar leva ett stilla liv. När den mycket tilldragande unga Alison Simms dyker upp och vill hyra en stuga i Delray, Florida, går Terry med på det. Och erbjuder också sin vänskap. Men Alison rotar i Terrys personliga tillhörigheter, tar med sig oförskämda unga män hem, ljuger om sitt jobb och sin familj. Hotfulla telefonsamtal från en man, som tycks veta mycket om Terry och en tidigare hyresgäst, skapar också en växande oro. Vill man göra henne illa? Viskningar och lögner är en mycket spännande thriller som inte bjuder på onödiga avslöjanden förrän i elfte timmen.

Utdrag ur boken:
Alison såg förvirrad ut som om hon inte var riktigt säker på vad hon borde svara.
Det är problemet med att ljuga.
Den som ljuger bra ligger alltid ett steg före, räknar med vad som ska komma och besvarar en fråga lyhörd för nästa. En sådan person är alltid på alerten, alltid redo att ge ett rappt svar.
Den som ljuger dåligt behöver naturligtvis bara ett lättlurat offer.

Medelbetyg: 4,22 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Viskningar och lögner :
2003-12-29 08:34
Riktigt bra, man läser med spänning och blir inte besviken.
Betyg 4
2004-07-07 09:09
Den här boken går inte att lägga ifrån sig förrän man läst ut den. Oerhört spännande!
"Viskningar och lögner är en psykologisk thriller som bjuder på förträfflig underhållning och andlös spänning" står det på baksidan, och det stämmer bra.
Betyg 4
2005-01-02 20:10
En bok som jag sträckläste. Handlar om Terry Painter som hyr ut ett hus som står på hennes tomt, till den tolv år yngre Alison. Terry gillar Alison från första början, men har ändå en något dold obehagskänsla av att Alison inte är den som hon ger sig ut för att vara, och Terry börjar vara på sin vakt. Det är även någon som ringer henne emellanåt och framför obehagliga meddelenaden.

Jag kunde knappt lägga ifrån mig denna bok. Gillar Joys språk och jag gillar själva berättelsen. Hon skapar en spänning och kommer med förvånande vändningar i berättelsen på ett otroligt skickligt sätt. Kommer helt klart läsa mer böcker av henne så snart jag får min lön och kan köpa några fler böcker :)
Betyg 5
2005-05-27 14:26
Bra bok! Helt i min smak.
Slutet var ett helt annat än vad man kunde föreställa sig. Rekommenderar denna bok till alla som gillar spänning.
Vill absolut läsa mer av Fielding!!!
Betyg 4
2005-07-21 19:52
Detta är väl inte direkt något litterärt mästerverk men det var väl å andra sidan inte heller den förväntning man hade på boken när man började att läsa den. Det är en välskriven underhållningsroman. Under hela läsupplevelsen tänkte jag att boken hade gjort sig väldigt bra som film. Kanske författarinnan tänkte samma sak när hon skrev den?

Det är en psykologisk thriller med oväntad kovändning på slutet. Jag hade gissat rätt när det gällde en sak i handlingen men blev lurad på en annan och enda gången jag tycker om att bli lurad är väl just i en bok eller film!

En perfekt semesterbok!
Betyg 4
2005-08-29 11:40
Väldigt bra bok!
Betyg 4
2012-02-10 11:40
En jätte bra bok som fångar en från första sidan. Den är spännande och karaktärerna i boken är mycket trovärdiga, levande och mänskliga.
Betyg 4
2017-07-25 22:08
Joy Fielding kan verkligen konsten att överraska sina läsare. Jag trodde att jag på ett ungefär skulle veta slutet på boken, men oj vilken överraskande och mycket positiv vändning boken tog sig efter dryga 250 sidor. Precis som med "Bilden av en främling" är "Viskningar och lögner" otroligt spännande, välskriven och mycket engagerande vilket gjorde det nästintill omöjligt att inte sträckläsa den. Slutet var sannerligen inte förutsägbart. Jag tyckte otroligt mycket om den här boken och vill absolut läsa fler böcker av Joy Fielding som verkligen sticker ut som thrillerförfattare. Hundra gånger bättre än den banala smörja som släpps på löpande band av svenska författare.
Kan riktigt vart rekommendera den här boken till alla er som inte kan få nog av spänning och som dessutom inte har något emot att bli överraskade på slutet.
Mitt slutbetyg blir, en mycket stark 5:a! Bravo, Joy! Vilken bra bok!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Viskningar och lögner
Liknande böcker:
Offermakaren
 V. Sten
Sly
 S. Strömberg
Många tungor små
 H. Poloni
Om döda ont
 H. Koppel
Oskuldens lag
 M. Connelly
Eldfågeln
 I. Thelander
Även vilda hundar
 I. Rankin
knutar och kors
 I. Rankin
Spader dam
 M. Davy