bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bilden av en främling
Brottstycken
Den andra kvinnan
Djupt vatten
Hämndens offer
Jag ska hitta dig en dag
Låtsasleken
Spårlöst försvunna
Viskningar och lögner
Liknande böcker:
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb
Rucklet
 M. Sällström
Haggan
 A. Berg
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Tre systrar och en jul..
 S. Morgan
Miraklernas tid
 E. Seeberg
En roll för Margareta
 H. Fogelström
Kvinnornas stad
 E. Gilbert
I morgon kommer Christine
 M. Wester

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNär skymningen faller

 
Originaltitel: Grand Avenue
Författare: Joy Fielding
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9789100100360
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Slumpen förde dem samman när ett sommarregn plötsligt föll över lekplatsen dit de gått med sina små döttrar.Vad kunde passa bättre än att dra sig inomhus och dricka en kopp kaffe ihop?
Fyra gifta kvinnor i 30-årsåldern Chris, Barbara, Susan och Vicky som råkar bo grannar blir vänner för livet. Delar skratt, förtroenden, barnvakt, kärleksbekymmer. Ska vänskapsbanden verkligen hålla i ett kvarts sekel? Ingen av dem hade kunnat förutse vad som skulle hända under den tiden. Inte för egen del, eller för de andras.
Nu sitter en av dem ensam efter tjugo år och funderar över ödets och tillfälligheternas märkliga spel.Hon går igenom det förgångna för att upptäcka exakt vad som gick fel, hur förhoppningar förvandlades till mardrömmar, när vänskap bytte skepnad och liv förstördes i denna mänskliga thriller.

I När skymningen faller avslöjar Joy Fielding de hemligheter som döljer sig inom de närmaste relationer där inte ens vänners beskydd räcker för att hejda ond bråd död.

"Har man väl börjat läsa är det omöjligt att sluta: som /.../ litterär såpa är När skymningen faller en tvättäkta skuldmedveten njutning." Sydsvenska Dagbladet

Utdrag ur boken:
Det som gör starkast intryck på mig när jag tittar på filmen i dag och faktiskt alltid får mig att tappa andan hur många gånger jag än ser den, är inte bara att att vi ser så oerhört unga ut utan att allt det vi var-och allt det vi skulle bli-redan fanns i de mirakulöst släta ansiktena. Men om man bad mig titta närmare på de till synes lyckliga ansiktena och förutspå kvinnornas framtid, skulle jag nu tjugotre år senare, då jag bara alltför väl vet hur allting avlöpte, inte kunna göra det. Trots att jag vet vad jag vet , är det omöjligt för mig att få ihop dessa kvinnor med deras öden. Är det därför jag så ofta återvänder till det här bandet? Letar jag efter svar? Kanske är det rättvisa jag söker? Kanske frid.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av När skymningen faller :


bonadea 2011-12-02 15:43
När skymningen faller är en bok om fyra kvinnor i 30 års ålder, deras livsöden och vänskapen som håller ihop de. De kallar sig själva De Grandiosa Damerna, fyra kvinnor olika varann beträffande längd, vikt och ålder och inte mycket gemensamt förutom att de allihopa bodde vid samma gata Grand Avenue och var gifta med framgångsrika män. Detta är deras historia.
Jag älskar böcker om kvinnor och deras livs öden och När skymningen faller innehåller allt en sådan bok ska ha.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till När skymningen faller


  Köp boken som film på cdon: