bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Christoffer Robin har..
I-Or Finner Guglebo
Kung över Sjumilaskogen
Nalle Puh gör en vist..
Nalle Puhs bok
Nalle Puhs hörna
Nasse gör någonting st..
Nasse är helt och håll..
Nasses blåsiga dag
Nasses bok
Röda husets gåta
Tiger kommer till skog..
Tigers bok
Liknande böcker:
Rufus nya husse
 L. Moak Skorpen
Flaxa med vingarna
 P. Eastman
Sylvester och trollstenen
 W. Steig
Bravo Pernille
 G. Stevns
Djur på bondgården
 .
Peka & känn Djurungar
 V. Palastanga
Pernille och Strit
 G. Stevns
Följ Spåret: På tur me..
 F. Galloway
Min modiga mormor och..
 I. Jalakas
Tjirr
 I. Borg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker


     

Nalle Puh

 
Originaltitel: Winnie the Pooh
Författare: A.A. Milne
Genre: Barnbok
Ämnesord: psykologi, natur, filosofi, djur
Utgivningsår: 1926
ISBN: 9163841509
 
Spänning:  1
Humor:  4
Lärorik:  2

Direktlänk till boken hos Bokus

CDON.COM

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Köp på tradera


När du vaknar på morgonen, Puh, sa Nasse slutligen, vad är det första du säger till dig själv? - Undrar vad vi får till frukost? sa Puh. Vad säger du, Nasse? - Jag säger: ''Jag undrar, vad det ska hända för något spännade i dag?'' sa Nasse. Puh nickade tankfullt. - Det är samma sak, sa han. En liten pojke vid namn Christoffer Robin bad en gång att få höra en saga om sig själv och sin teddybjörn. Det blev inte bara en saga utan två hela böcker om björnen Nalle Puh och alla de andra djuren i Sjumilaskogen. Här finns inga förståndiga vuxna. Christoffer Robin är den självskrivne ledaren för Nalle Puh, Nasse, I-or, Tiger, Kängu och Ru. Det är han som hjälper Nasse undan Heffaklumpar och andra farligheter. Det är också han som kramar om Nalle Puh och talar om att han är världens bästa björn.

Utdrag ur boken:
– Det här surret betyder nånting. Det finns inget sånt där ljud, som bara surrar och surrar utan att det betyder nånting. Om det är ett surr, så måste det vara nån som surrar, och den enda meningen med att surra som jag kan tänka mig är för att visa att man är ett
bi.
Så funderade han en lång stund igen, och så sa han:
– Och den enda meningen med att vara ett bi, som jag vet, är att göra honung.
Och så reste han sig upp och sa:
– Och den enda meningen med att göra honung är att jag ska äta den.


Nedskrivet av Salamis
Medelbetyg: 4,45 (11 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:
Mellansdagsrea hos adlibris upp till 70% rabatt!

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Nalle Puh :


faith 2005-06-29 14:18
Nu har jag då äntligen läst Nalle Puh, vilket jag har längtat efter ända sen jag läste Benjamins böcker om taoismen och Nalle Puh. Jag måste medge att jag blev lite besviken, för det visade sig att Hoffman hade boken Nalle Puh ganska heltäckande i sina böcker. Efter Hoffman finns det inte så mycket rum för annat, för egna tankar kanske. Men visst var det trevligt att läsa Nalle Puh igen. Allt kändes så bekant.

MEN jag blev faktiskt lite irriterad på Puh. Han e ju faktiskt alldeles för dum och enkel och ganska SJÄLVISK. Han tänker ju på honung på ett eller annat sätt för det mesta. Jag gillar nog Nasse mycket bättre. Det är han som är riktigt vis... Det är ju han (och endast han) som inser "det idiotiska" med vissa av sakerna som vännerna genomför. Dessutom är han ju sympatisk och förstående och har stor respekt för andra. Och inte pratar han så mycket om sig själv heller.
Betyg 4

johannes74 2005-06-30 12:14
Ännu en av barndomens favoritböcker.

Klockren fyra!!
Betyg 4

anonym 2006-02-02 12:08
en bok man bara måste ha läst
Betyg 5

Salamis 2007-08-27 13:51
Läste första boken från 1926. De flesta berättelserna kretsar kring missförstånd (som vad nordpolen är för någonting). Alla djurens utpräglade personligheter och sätt att tala påminde mig lite om Tove Janssons muminböcker; där främsta skillnaden är att Jansson med sina lyckas återspegla olika människotyper och deras syn på livet. Vad som gjorde boken läsvärd var figurernas gulliga kommentarer snarare än de händelselösa äventyren.
Betyg 3

zaccj 2007-12-26 13:09
jag tycker den var spännande för att hamnar i äventyr.
Betyg 5

Virka 2012-01-27 22:20
Barndomsminnen. Gullig saga med söta djur, vilket man gärna läste mer än en gång om.
Betyg 4

JMRubenson 2016-04-22 23:11
Söt och kul, men faktiskt också lärorik om man tänker efter.
Betyg 4

Jennydockan 2017-02-18 08:53
Är Nalle Puh en björn med liten hjärna? Först och främst måste vi klart för oss vad författaren menar med hjärna. Själv tror jag att han mer menar användandet av sunt förnuft än det organ som sänder signaler till olika delar av en organisms kropp. Och om vi då bläddrar fram till bokens nionde kapitel, så ser vi att det plötsligt händer något. Om Puh Björn i de tidigare berättelsen varit en del av samma barnsliga upptäckarglädje som de andra figurerna i Sjumilaskogen, så visar han här en handlingskraft som vi främst finner hos vuxna. Det är när vännen Nasses hus plötsligt råkat ut för översvämning. Om Puh Björn skulle vara en björn med liten hjärna hade han aldrig kunnat tänka ut dessa snillrika idéer. Och det är just denna bragd som leder oss till kalaset i bokens avslutande kapitel. Han är bra.

Det jag främst fastnar för är dialogen figurerna emellan. I denna ryms både humor och livsfilosofi. Att var och en av de medverkande dessutom har olika personlighet, gör det hela ännu mer intressant.
Betyg 5

LillaPeggy 2017-02-18 09:04
Nalle Puh hittar på en massa skoj saker som bara ett barn skulle klara av att hitta på. Och det är det som gör boken så rolig.
Betyg 5

Skriv egen bokrecension till Nalle Puh

 


Köp boken som film på cdon: