bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
En död ängel
Lust
Nefilim
Liknande böcker:
Jakten på Amos Decker
 D. Baldacci
Natt film
 M. Pessl
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker...och Fjättra Lilith i kedjor

 
Författare: Åsa Schwarz
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, religion, historia, kärlek, spänning, vetenskap, ockultism
Utgivningsår: 2005
ISBN: 919753613X
 
Spänning:  9
Romantik:  5
Humor:  3
Lärorik:  8
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Ockultism, södermalmshistoria, IT, erotik och matematik vävs ihop till en fascinerande berättelse i Åsa Schwarz debutroman. Hon har skapat en okonventionell spänningsroman där tre separata historier knyts ihop till en medryckande intrig.

Den gemensamma nämnaren är Lilith, Adams första hustru och enligt judiska skrifter modern till demoner och vampyrer. En kvinna flyr genom Södermalm på 1800-talet, rakt i armarna på sina banemän. Omkring 160 år senare hittar en student en gammal dagbok under köksgolvet i en lägenhet på Södermalm. En hacker försnillar 35 miljoner kronor ur ett datasystem. Han arbetar på uppdrag av Lilith, sin stora kärlek på nätet.

Den välbeställda informationssäkerhetskonsulten Martina får i uppdrag att utreda hur pengarna försvunnit. Samtidigt hittas ett lik med två djupa sår i halsen......

Debutförfattaren Åsa Schwarz arbetar med informationssäkerhet och därför förekommer det mycket IT och säkerhetssekvenser i "och fjättra Lilith i kedjor". Efter hennes universitets-utbildning i data- och systemvetenskap samt företagsekonomi, arbetade hon några år som konsult inom informationssäkerhet. Därefter var hon en av grundarna till bolaget Dagaz, som sedermera såldes till IT-säkerhetsföretaget Nexus. Där arbetar hon nu som konsult, marknadsförare och säljare.

Medelbetyg: 3,8 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av ...och Fjättra Lilith i kedjor :


Freddefr 2005-06-27 15:27
...och Fjättra Lilith i kedjor

Efter att ha tillbringat ett antal underbart rafflande, mystiska och spännande timmar med Lilith vill jag bara dela med mig av hur jag upplevde denna bok, som överraskade mig helt. Åsa Schwarz har nämligen lyckats skriva en bok som inte liknar något jag läst tidigare. Genom en skön kombination av underbar Södermalmsmiljö, legender om mörka demoner, samt en modern deckarhistoria i IT-miljö får man som läsare uppleva något som närmast kan beskrivas som skön skräckblandad förtjusning. När man läser om den kvinnliga demonen Lilith, och sekten som tillber henne, vill man både springa för livet och gå med i sekten, hur konstigt det än låter. Det är väl så att man lockas av det som är farligt... Läsarupplevelsen förhöjs även av den underbara miljön, och tillbringar man mycket tid på Söder så förhöjs givetvis upplevelsen. Att "plotten" även handlar om datasäkerhet och matematik skapar en bra balans till handlingen, historia och nutid knyts ihop på ett lyckat sätt.

Jag kan bara rekommendera denna bok, den var helt enkelt kanonbra. Jag väntar med spänning på fortsättningen.

Fredrik Angetun

rooy 2006-09-15 23:50
Jag tycker att den är skriven på ett stressat sätt. Det känns helt enkelt hafsigt och tyvärr är även språket ganska dåligt. Själva historien var annars ganska hygglig.
Betyg 2

Mäbe 2006-10-28 20:31
Ska inte säga att jag är någon bokslukare av stora mått direkt men läser ändå en del böcker till och från. Har länge letat efter en roman som kan få mig att fastna men haft svårt tills jag av en händelse råkade på Åsa Schwarz ...och Fjättra Lilith i kedjor.

Detta är en smart skriven historia – eller rättare sagt flera som vävs samman - med en suverän blandning av ockultism, historia, it, vardagsrealism och det är en modern deckarhistoria som tog mig med storm. När jag väl börjat läsa var det svårt att släppa taget om speciellt dagboks-delarna från 1600-talet som är en viktig del för att föra berättelsen framåt. Man kan liksom inte – precis som Lena i boken - sluta fundera på vad som ska hända härnäst och det är ju såklart en grymt viktig del i en spännigsroman. Jag kan verkligen varmt rekommendera denna bok till alla som vill ha en spännande, oförutsägbar och välskriven berättelse att bli skrämd av i höst/vintermörkret! Och jag kommer definitivt att kolla upp Åsas andra böcker framöver!

/Mäbe Johansson
Betyg 5

Rosa 2007-10-22 10:18
Ja, nu har jag läst Och fjättra Lilith i kedjor. Vilken positiv överraskning! Här samsas historia med modern IT-teknik, förskingring, mord, romantik etc.

Boken var väldigt lättläst och underhållande.

Om jag ska säga något negativt så var det att den kanske hade fått gå lite djupare in på karaktärerna. Något ytlig var den. Dessutom var den slarvigt skriven med en hel del skrivfel som stör mig som läsare.

En liten bonus: Igår när jag gick in i sovrummet med boken i handen för att lägga mig och läsa så var det mörkt och innan jag hann tända ljuset så såg jag att håret på kvinnan på omslagsbilden till boken var självlysande! (Pocketversionen.) Lite kul kuriosa!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till ...och Fjättra Lilith i kedjor


  Köp boken som film på cdon: