bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
...och Fjättra Lilith..
Lust
Nefilim
Liknande böcker:
Jakten på Amos Decker
 D. Baldacci
Natt film
 M. Pessl
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
Lösning i London
 L. Deighton
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner
Spring för livet!
 G. Dahl
Doft av ondska
 A. Rambach

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn död ängel

 
Författare: Åsa Schwarz
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, religion, kärlek, kultur, ararat, greenpeace, nova barakel
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789186183578
 
Spänning:  9
Romantik:  4
Humor:  2
Lärorik:  7
Sorglig:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Nova åker till berget Ararat för att resa en ark som symbol för kampen mot klimatförändringarna tillsammans med andra Greenpeaceaktivister. Hon övertalar sin nyfunna pojkvän Benjamin att följa med till ruinstaden Ani där kyrkor, stadsmurar, fort och grottor ligger tätt. I en av ruinerna hittar Nova en golvmålning som det är något bekant över. Där blir hon brutalt nedslagen. Hon vaknar upp på Karolinska Sjukhuset i Stockholm efter att ha varit medvetslös i en vecka. Ingen har sett Benjamin efter överfallet. Varför är han spårlöst försvunnen? Varför blev Nova nedslagen i ett tempel där änglar tidigare dyrkades? Vem vill att Nova inte ska få reda på sitt ursprung? Hon finner till slut att alla frågor leder åt ett håll: jakten på världens mest omtalade artefakt, Noas ark.


Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En död ängel :


kristina_s 2011-08-24 12:41
Recension av Åsa Schwarz:s spänningsroman En död ängel

Boken är utgiven på Telegram Förlag (2011) och innehåller 262 sidor.

Åsa Schwarz är född 1973 och har skapat en helt egen genre: skräck möter deckare möter mysticism. Detta kombinerat med ett starkt engagemang i miljöfrågan och mot politiskt förtryck gör Åsa till en av våra mest moderna författare för en ny generation läsare som vill ha både spänning och etik. Åsa bor i Stockholm med sin familj och när hon inte skriver romaner arbetar hon som konsult inom informationssäkerhet. www.asaschwarz.com
Källa: Telegram Förlag

Handling: Detta är den andra delen om miljöaktivisten Nova Barakel. Första delen Nefilim kom ut 2009. Den här gången reser Nova och några andra från Greenpeace till berget Ararat för att resa en ark som en symbol för kampen mot klimatförändringar. Hon träffar med snygge och karismatiske Benjamin och de inleder ett förhållande. Nova har aldrig varit så kär förut och kärlek verkar även vara besvarad. Nova svävar som på moln. Nova övertalar Benjamin att följa med till ruinstaden Ani, där kyrkor, stadsmurar och fort ligger tätt. I en av ruinerna hittar Nova en golvmålning som verkar bekant. När hon böjer sig ner för att titta på den, blir hon brutalt nedslagen och när hon vaknar igen ligger hon på Karolinska sjukhuset i Stockholm, efter att varit medvetslös i en vecka. Nova minns ingenting av händelsen, och nu upptäcker hon att Benjamin är spårlöst försvunnen. Nova bestämmer sig för att åka ner till Turkiet och Armenien för att leta efter honom. Även om både polisen Kent och bästa vännen Arvid varnar Nova för att det kan vara Benjamin som slagit ner henne, vill hon inte tro på dem. Det är mycket som är oförklarligt nu. Novas vän Sylvester har hittats död, Peter Dagon, som säger sig vara hennes pappa vill döda henne. Och hur ligger det till med detta att hon skulle vara till hälften Nefilim (en övermänniska med fallna änglar som stamfäder).
Som tur följer Novas ständige vän Arvid med henne tillbaka till Turkiet. Skönt att ha åtminstone en vän att lita på. Det blir inte alldeles lätt att ta sig över till den Armeniska gränsen och Nova har Peter Dagon i hälarna. Någon Benjamin hittar hon inte. Kanske Kent och Arvid haft rätt om honom, att det var han som slog ner Nova. Det blir en upp och nedvänd resa och tillslut börjar Nova undra över vem hon egentligen kan lita på.

Som vanligt har Åsa Schwarz lyckats än en gång att fängsla sina läsare med en spännande berättelse, som både påminner om en deckare- och skräckgenre, med innehåll av mysticism. Åsa är alltid noga med sin research, så jag vill inte sträckläsa hennes böcker, utan jag läser hellre med eftertanke, för att ta del av det hon kommit fram till i sina resor. Och i detta fall var det arken, ruinerna och bergen som var intressanta att följa. Att boken även handlar om miljöförstöring och politiskt förtryck gör det ännu intressantare. Åsa skriver på ett rakt och snyggt språk, som är lättförståeligt och hon tillhör även de författare som har ett informativt språkbruk. Jag tycker det är märkligt att Åsa Schwarz fortfarande är så pass okänd i Sverige, eftersom hennes böcker ges ut i sexton länder och hårdrocksband gör soundtrack till hennes böcker. Det är verkligen på tiden att svenskarna upptäcker henne NU!

Betyg 5/5 Kristina Simar 2011-08-24 (83) http://blogg.passagen.se/krisim

Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En död ängel


  Köp boken som film på cdon: