bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Smittans tid : en förf..
 P. Giordano
Patriarkatet får inte..
 E. Knyckare
Currency Trading For D..
 B. Dolan
Currency Trading For D..
 B. Dolan
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Historiens största spi..
 G. Wall
Konsten att städa
 M. Kondo
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison
Pratbubblan!
 S. Hegerfors

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFånge på Guantánamo

 
Författare: Gösta Hultén
Genre: Fakta
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9173430862
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


? Jag begär inte ert medlidande, men jag vill berätta om Guantanamo för mina bröders skull, de som sitter kvar där, och för att ingen ska kunna säga "Jag visste ingenting".

Fånge på Guantanamo är ett försvar för folkrätt och mänskliga rättigheter och en svidande vidräkning med de rättsövergrepp den amerikanska regeringen utsätter tusentals människor för i fångläger på Kuba, i Irak och Afghanistan. Det är en skakande beskrivning av hur USA angriper det internationella rättsystemet och hotar också den svenska rättssäkerheten. Guantánamosystemet hotar oss alla.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Fånge på Guantánamo :


helix 2005-05-25 09:10
Journalisten och författaren Gösta Hultén har varit engegerad i "Guantánamosvensken" - Medhi Ghezali - länge, och hör till den grupp som med påtryckningar på den svenska regeringen kanske gjort mest för att få honom frisläppt. Sedan frisläppandet i juli 2004 har Hultén samtalat med den medieskygge Ghezali, och dessa samtal har resulterat i boken "Fånge på Guantánamo".

Mellan berättelserna om fysisk och psykisk tortyr från fånglägret på Kuba lägger författaren in egna reflektioner och slutsatser som försöker sätta in fenomenet Guantánamo i ett världspolitiskt och -historiskt perspektiv. USA får sig ett par rejäla kängor, och, får man väl säga, med rätta. Men det är inte bara USA som gör lite som de vill med de mänskliga rättigheterna i 11-septemperkatastrofens kölvatten. Nej, USA:s beteende får följdverkningar över hela världen, inte minst EU:s politik påverkas, och därmed även Sveriges.

Detta är en bok som jag tycker är viktig. Kanske har världen redan fått upp ögonen för missförhållandena i fånglägret på Kuba (och de i Afghanistan och Irak och på andra ställen) drivna av USA. Men det behövs någon som påpekar att detta inte är isolerade händelser, utan snarare en förändring av grunderna i den internationella folkrätten.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Fånge på Guantánamo


  Köp boken som film på cdon: