bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Konspirationsteorierna..
 E. Åsard
En bön för tjernobyl
 S. Aleksijevitj
Homo Deus - en kort hi..
 Y. Harari
Det moderna folkhemmet
 J. Åkesson
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard
Valet är ditt
 C. Wahlden
Factfulness
 H. Rosling
Det moderna trettioåri..
 K. Karlsson
Boktjuvarna Jakten på..
 A. Rydell
Farewell to Reality: H..
 J. Baggott

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDet går inte att styra med mål!

 
Författare: Björn Rombach
Genre: Fakta
Ämnesord: politik, vetenskap, ledning, organisation och styrning
ISBN: 9144323018
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Målstyrning har en längre tid varit den självklara lösningen påden offentliga sektorns problem. Lösningen har dragit till sig betydande skaror av hängivna och hänförda. Trots detta är det svårt att finna belägg för att målstyrning fungerar i praktiken.

I denna bok görs en kritisk granskning av möjligheterna att tillämpa målstyrning i den offentliga sektorns organisationer. Fyra argument mot målstyrningstekniken framträder: teknikens effekter är osäkra; det finns bättre tekniker; det går inte att använda tekniken; tekniken verkar ogenomtänkt.

Boken syftar till att stärka dem som vill ifrågasätta ”det självklara” men som haft svårt att hitta de rätta argumenten. Tiden har blivit mogen att slänga ut målstyrning som lösning påden offentliga sektorns problem.

Utdrag ur boken:
"Barnatro i kombination med reslighet och en tålig haka är måhända förutsättningarna för att framgångsrikt leda organisationer." (sid. 10f)

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det går inte att styra med mål! :


stigh 2005-04-19 15:59
”Det går inte att styra med mål” är den ytterst provokativa titeln på Björn Rombach granskning av möjligheterna att tillämpa målstyrning i offentlig förvaltning. Boken syftar enligt författaren till att med argument stärka dem (bl.a. mig själv) som hyser tvivel om att reflexmässigt styra alltmer offentlig verksamhet med hjälp av målstyrning. Författaren anför efter en empirisk granskning totalt fyra argument mot målstyrningstekniken: teknikens effekter är osäkra, det finns bättre tekniker, det går inte att använda tekniken samt att tekniken verkar ogenomtänkt. Rombach slutsats då han slutligen summerar sin undersökning är att det inte finns några belägg för att målstyrning faktiskt fungerar i praktiken.

Om du på något sätt medverkat i styrnings- och ledningsarbete i offentlig sektor kommer du säkerligen att nicka igenkännande när Rombach beskriver målstyrningens inneboende problem. Tyvärr presterar inte författaren några alternativ till målstyrningsprincipen vilket, precis som författaren själv påtalar, gör det hela lite problematiskt. Det leder nämligen till att kritiken inte känns helt konstruktiv.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Det går inte att styra med mål!


  Köp boken som film på cdon: