bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Bortbytingen
 R. Rendell
En yxa åt Alice
 I. Frimansson
I mossa dold
 M. Persson Henkel
Där ingen vind blåser
 A. Sjögren
Fällan
 P. Moore Smith

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerJordskalvsfågeln

 
Författare: Susanna Jones
Genre: Thriller
Ämnesord: Psykologisk thriller
Utgivningsår: 2003
 
Spänning:  4
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Lucy Fly har lämnat England och sitt förflutna bakom sig och bosatt sig i Tokyo. Nu har hon byggt upp en ny tillvaro där hon lever ett stillsamt liv i sin enkla lägenhet. Hon arbetar som översättare, spelar i en stråkkvartett och har ett närmast ordlöst men mycket erotiskt förhållande med Teiji, en ung japan vars passion är att fotografera.
När engelska Lily kommer till Tokyo tar Lucy motvilligt hand om henne. Det blir en vänskap på tveksamma grunder och snart tvingas Lucy hjälplöst åse hur hennes perfekta, isolerade värld ockuperas av Lily på ett sätt som blir en alltför smärtsam påminnelse om det förflutna.
När Lily hittas mördad faller misstankarna på Lucy. Under förhören på polisstationen avslöjas gradvis hennes historia, full av vaga oklarheter med samtidigt fullständigt avslöjande. De långa nattimmarna använder hon till att försöka förklara vad som egentligen hänt.

I samma anda som Minette Walters bryter Susanna Jones ny mark med sin psykologiska thriller i en oavlåtligt spännande, tät och suggestiv debut. Intrigen är imponerande välkonstruerad och psykologiskt trovärdig, språket lyriskt och mångfacetterat och bilden av Japan skarp och detaljrik, fylld av färg och doft. Greppet Susanna Jones kopplar om läsaren slappnar inte för en sekund.

Jorskalvsfågeln har belönats med två stora litterära priser - John Creasey Award For Best First Crime Novel 2001, som tidigare tilldelats bl a Minette Walters och Patricia Cornwall, samt The Mail on Sunday/John Llewellyn Rhys Prize för författare under 35 år med pristagare som Zadie Smith och Margaret Drabble

Medelbetyg: 3 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Jordskalvsfågeln :


inca 2003-12-09 14:34
En bra psykologisk thriller som utspelar sig i Japan. Skönt att ibland få läsa om en handling som utspelar sig i ett annat land än USA eller England.
Betyg 3

sundin 2008-05-07 11:03
Jordskalvsfågeln är ën psykologisk thriller som utspelas i Japan. Boken handlar om den ganska trasiga Lucy. Lucy har lämnat sitt liv i England och har bott i Tokyo i tio år när hon börjar umgås med den nyinflyttade Lily, också hon från England. Ett triangeldrama med Lucy, Lily och Lucys älskare Teiji spelas upp allteftersom i boken.

Man får i början av boken veta att en stympad kvinnokropp hittats i vattnet, och att Lucy är misstänkt för mord. Sedan får man genom Lucys minnen följa hennes umgänge med Lily och Teiji och man vill veta vad det var som egentligen hände...
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Jordskalvsfågeln


  Köp boken som film på cdon: