bokrecensioner boktips

Bestseller

Författare: Pascal Engman
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789189393929


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Thrillerförfattaren Raymond Salinas hittas mördad strax före Bokmässan i Göteborg. Polisen upptäcker att författaren hade djupgående kontakter inom flera kriminella nätverk som utgjorde källor i författarens researcharbete.
Vanessa Frank anar att mordmotivet döljer sig i Salinas kommande bokprojekt, där något som skulle skaka hela polisväsendet var på väg att avslöjas. För att hitta svaren måste Vanessa följa i de fotspår som ledde författaren rakt in i döden. Hur långt är en författare beredd att gå för att skapa en bästsäljare?

Utdrag ur boken:
Vanessa och Martin gick mellan montrarna på bokmässan med kabinväskorna efter sig. Tusentals människor, majoriteten kvinnor, befann sig i den stora mässhallen. Vartenda bokförlag i Sverige fanns på plats tillsammans med dags- och kvällstidningarna, som hade egna scener där de intervjuade författare, politiker och tv-kändisar.
Planet hade landat på Landvetter fyrtiofem minuter tidigare och de hade tagit en taxi direkt till mässan. En civil samordnare hade ringt och meddelat att det fanns två rum bokade på Park Avenue åt dem.
Raymond Salinas förlag Global hade sin monter mitt på mässområdet. Ovanför montern, som bestod av långa rader av bokhyllor och en soffgrupp, hängde en jättelik jumbotron som marknadsförde förlagets författare. Längs ena långsidan sträckte sig en kö av människor som väntade på att få sina böcker signerade av en författare som Vanessa inte kände igen.
"Vem är det?" viskade hon till Martin.
"Jag tror att hon är en influencer som släppt en kokbok."

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bestseller :
2024-06-25 22:47
Bestseller är ännu en av Pascal Engmans spänningsromaner om polisen Vanessa Frank. Att en berömd författare mördas på gatan strax före Bokmässan i Göteborg slår verkligen ner som en bomb. Det visar sig snart att författaren Raymond Salinas haft nära kontakter med kriminella nätverk för att få uppgifter till sina böcker. Nu har han skrivit kontrakt för en ny roman. Kan det vara så att han kommit för nära verkligheten och att någon i den kriminella världen därför bestämt sig för att röja honom ur vägen?

Vanessa Frank börjar kartlägga vilka kontakter Salinas har haft. Det håller på att kosta henne livet. Har även hon kommit för nära något?

Som vanligt när det gäller Pascal Engman så levererar han en riktigt bra spänningsroman. Förtvivlat försöker jag räkna ut vad som ligger bakom mordet, men givetvis misslyckas jag. Engman är inte den som avslöjar sammanhangen i förväg.

En riktigt bra Engmanroman igen, som jag givetvis rekommenderar varmt.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bestseller
Liknande böcker:
Andnöd
 A. McCulloch
Vedergällning
 S. Avindell
Kroken
 L. Deighton
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Samma Författare:
X