bokrecensioner boktips

Patrioterna

Författare: Pascal Engman
Genre: Thriller
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789164205216


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Oron sprider sig på Stockholms nyhetsredaktioner efter mordet på en kvinnlig journalist. Medarbetare som vant sig vid att dagligen få ta emot hot fruktar nu för sina liv.
Den unga Madeleine Winther på Nyhetsbladet har dock siktet inställt på något helt annat. Hon vet precis hur hon ska ta sig framåt i karriären och nu är hon på väg att göra ett rejält scoop.

Carl Cederhielm har lovat dyrt och heligt att skydda landet mot fiender. Han och hans båda medsvurna har satt samman en lista med tio namn. De ska hämnas dem som inte själva kan hämnas.

I ett land långt bort längtar en man hem till Sverige. Invånarna i den lilla staden är rädda för honom, han som arbetar som livvakt åt den vapen- och narkotikasmugglande ryssen.

Snart kommer deras liv att vävas samman och Sverige vakna upp till en ny, skoningslös verklighet. För Carl Cederhielm är dock uppdraget långt ifrån slutfört. Det är dags att eliminera nästa person på listan.

Patrioterna är en högaktuell thriller och journalisten Pascal Engmans debutroman. Med sin roman förnyar han den samhällsengagerade spänningslitteraturen. Med stort patos, på samma sätt som Sjöwall & Wahlöö och Mankell, tar han oss in i den brutalare nutiden.
Medelbetyg: 4,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Patrioterna :
2017-10-31 22:08
Mycket bra, skrämmande, spännade, sorglig och tyvärr realistisk. Handlar om en liten grupp invandrarmotståndare som mördar journalister.
Rekommenderas starkt!
Betyg 5
2022-08-09 17:40
Actionböcker var länge en av litteraturens mest säljande genre. Numera kommer titlarna mer sällan och kvaliteten imponerar inte. Pascal Engman siktar högt med en svensk före detta främlingslegionär och hänsynslösa högerextremister. Tempot är intensivt och våldet obegränsat.

Storyn är bra och hade förtjänat en djupare tolkning. Varför vita välmående män drivs till hat är ett ämne som borde begrundas ytterligare. Nu blev det mest ett frosseri i våld och ondska.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Patrioterna
Liknande böcker:
Mod inför rätta
 R. Daley
Mod inför rätta
 R. Daley
Mittvatten
 A. Dahl
Kluven egg
 R. Daley
Nu dör vi
 S. Flodén
Nu dör vi
 S. Flodén
Illdåd på spåret
 I. Oker-Blom
Det sista vittnet
 M. Dorner
Livet skiljer oss åt
 H. Mattsson
München
 R. Harris
Samma Författare:
X