bokrecensioner boktips

X

Författare: Pascal Engman
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789189393875


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vanessa Frank har valt att avsluta sin tjänst som polisinspektör för att skydda sin dotter Celine mot den eskalerande hotbilden. Men hon har svårt att hitta mening med sin nya, lugna tillvaro. När en internationellt känd fotbollsfru hittas mördad i sitt hem på Lidingö börjar fallet gäcka den tidigare polisinspektören. I en förort på andra sidan stan kämpar 17-åriga Herish för en ljusare framtid. Drömmen om att bli fotbollsproffs gör honom till ett enkelt byte för matchfixare och agenter. Det visar sig snart att flera öden är sammansnärjda i en omöjlig ekvation och Vanessa Frank måste hitta den okända variabeln X - innan det är för sent.

Utdrag ur boken:
"Jag sa nej, Viktor."

Hon log, men tonen var tydligt avvisande. En pinsam tystnad lade sig över bordet. Viktor kastade en illasinnad blick mot Nicolas innan han reste sig. Jesper följde efter honom. När Viktor passerade stötte han till Nicolas i bakhuvudet med armbågen. Nicolas låtsades inte märka det.

"Han verkar gilla dig", sa han till Signe.

"Han är creepy. Men det är mitt eget fel. Under första veckan på första terminen hade vi en liten grej."

"Vad hände?", frågade Nicolas och tog en ny klunk öl.

"Jag insåg att han var en neandertalare. Med lite tur upptäcker han hur man gör upp eld lagom till termin fyra."

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av X :
2023-06-02 12:05
X måste väl vara rekord i kort titel! Detta är den femte, fristående delen i Pascal Engmans serie om polisinspektör Vanessa Frank. En tegelsten, men fylld av spänning mellan pärmarna.

Det är många historier i romanen, men givetvis vävs de samman. Hur hänger mordet på en känd fotbollsfru ihop med mordet på en ung man som fick fotbollskarriären förstörd efter att ha fått knäet krossat, matchfixning och andra till synes spretande händelser? Någon eller något är den okända variabeln X, som får allt att passa ihop.

Kapitlen är korta och som läsare kastas man mellan de olika scenerna vilket ger ett högt tempo och jag vill bara läsa ytterligare ett, nej två, nej tre kapitel.

Pascal Engman är en lysande spänningsromanförfattare. Den här romanen rekommenderar jag verkligen, men även om delarna i serien är fristående så är det inte fel att läsa böckerna i ordning, för då får man en bättre förståelse för vad som format personer som Vanessa Frank och Nicolas Paredes.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till X
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Samma Författare: