bokrecensioner boktips

Nattens barn

Författare: Traci Lords
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, kärlek, spänning
ISBN: 9172636025


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

”Jag slog mig ner i skolmatsalen med dagens konstiga kötträtt och Jell-O på lunchbrickan. Jag försökte ignorera sportdårarna som hånskrattade bakom mig, när en av dem närmade sig med en porrtidning i handen. SMACK! Den landade på mitt bord. Omslaget pryddes av en ung flicka i veckad kjol som höll händerna över brösten. Jag satte maten i halsen. Hjälp! Det var ju jag själv …”

Nattens barn är den starka, ocensurerade och inspirerande historien om en ung flicka som slöt fred med sitt förflutna, övervann omöjliga odds och blev en framgångsrik skådespelerska och skivartist.
Medelbetyg: 3,24 (17 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Nattens barn :
2005-02-20 13:03
Detta är boken om Traci Lords, en vacker kvinna som blev känd genom sina år som porrskådis.
I denna bok får man läsa den ocensurerade sanningen om hennes liv, från när hon var ett litet barn och bodde tillsammans med sina föräldrar, och vidare upp till tonåren när hon behövde pengar och fick jobb som modell.

Jag tyckte om den här boken jätte mycket. Förvånades rejält över att Tracis faktiskt är så duktig på att skriva som hon är, av någon anledning hade jag aldrig kunnat tro det.
Men i ungefär sista halvan av boken känns det som att hon försökte få sig själv att framstå som ett underbarn när hon nästintill bara skriver om alla saker som hon lyckas med. Traci får det att framstå som att hon lyckas med allt som hon tar sig för.
Men vem vet, det kanske stämmer? Who knows...
Detta var i alla fall en relativt bra bok som har fått mig att vilja sluka mer biografier.
Betyg 3
2005-02-22 13:21
Jag tycker att denna bok är helt okej. Den var bra skriven för att Traci Lords inte kronglade till det när hon beträttade om sitt liv i boken.
Betyg 3
2005-03-04 09:09
Traci Lords - tjejen som för alltid etsat sig fast i de flestas minnen.
Här berättar hon själv, om sin uppväxt, om hur hon som ung lurades in samt om livet efter.

Detta är en bok jag fastnade för. Den lyckas enkelt men medryckande skildra en ung tjejs tankar, drömmar och vilsenhet, som leder henne rätt i gapet på vuxenvärldens grymheter.
Betyg 4
2005-04-02 09:57
Denna bok var OK men inte mer. Den var bra i början när hon beskrev sin barndom och man tyckte synd om det lilla barnet Traci som utsattes för diverse grymma övergrepp. Hennes liv som stjärna får man veta mycket lite om utan istället vill hon genom boken få folk att se henne som en seriös och talangfull "riktig" skådespelare vilket inte riktigt vill sig...
Betyg 2
2005-06-22 21:35
Har precis läst den, och jag gillade den. Den kändes ärlig, äkta och faktiskt också underhållande.
DÄremot saknar boken det lilla extra, kanske elakt att säga när hon verklinge har spytt ut sitt liv sådär, men tja.... En stark trea är den värd i alla fall!
Betyg 3
2005-07-25 11:40
Blev glatt överraskad när jag hade läst några sidor. Kände stark sympati med Traci Lords, tyckte hon skrev rakt och enkelt. Saknade dock lite mer inblick i hennes värld som -skådis. Kanske jag ville gotta mig lite i det sjuka och bisarra.
Betyg 3
2005-07-29 13:40
gud vad jag älskade denna bok. och den har slått rot till en stark beundran för traci, vilken otroligt stark kvinna!
å lyckats få in en strimma av hopp i en nattsvart tillvaro.
tron på att det finns hopp hur illa ute man än är.
älskar denna typ av böcker
Betyg 5
2005-09-20 17:26
Åh, jag försökte verkligen läsa & finna ett bättre betyg än min 2:a här! Jag ville verkligen att den här skulle vara värd så mycket mer. Men tyvärr. Traci är ingen författare & det märks verkligen!
Betyg 2
2006-03-01 20:32
Intressant dokumentation om dennna branshens baksidor
Betyg 4
2007-04-08 13:50
okej, jag läste boken för nåt år sedan. Det var en sådan lärorik bok, vad man bör göra och inte göra, vad man bör akta sig för och inte akta sig för. Den är verklighets baserad också, och innehåller endel fotografier på henne själv och andra människor, Ricki lake är även med på ett hörn. Tracy andvänder ord som alla kan förstå, språket är vuxet men begripligt. Bästa boken jag läst Spänningen, obehaget, lyckliga studer, hennes liv., Så fantastisk bok. Hoppas de kommer ut mera böcker från Tracy Lords!
Betyg 5
2007-10-25 21:16
Intressant och bra bok!
Betyg 3
2009-12-27 09:55
En biografisk skildring över Traci Lords som nått botten, men lyckas resa sig upp och bli framgångsrik. Boken visar hur svårt det är att bryta sig loss från ens roll, speciellt en dålig en. Man umgås med fel människor, man gör saker man sedan ångrar, etc. Men faktumet att hon lyckas gör att boken samtidigt fungerar som inspiration till att allt går att lösa, ingenting är omöjligt.
Betyg 3
2010-09-02 00:27
Helt okej bok.
Den är bra enda tills slutet kommer. Jag har svårt för självbiografier där slutet bara är en hyllning till dom själva. Vilket man får genomlida i många sidor av hennes bok..

Det drar ner betyget från mig.

Från en fyra till en 3a (egentligen 2,5)
Betyg 3
2011-05-25 13:39
Som jag skrev i inlägget innan var detta en bok som jag läste ut relativt snabbt, kunde inte lägg ifrån mig den. Den har många korta kapitel så det blev alltid "bara ett kapitel till". En bok man har ont i magen när man läser men som var väldigt intressant. [...]

Läs hela recensionen på min blogg:
http://schitzo-cookie.blogspot.com/2011/05/titel-nattens-barn-forfattare-traci.html
Betyg 3
2014-12-01 05:05
Jag tycker om att läsa självbiografiska historier om människor som har övervunnit olika svårigheter, men det betyder att jag har läst många böcker som nattens Barn. Det är en lättläst bok som går fort att läsa ut men är inte tillräckligt originell för att inspirera eller lämna något spår. Svag 3 eller stark 2 i betyg
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Nattens barn
Liknande böcker:
Kodnamn PAM
 P. Malm
Agent Sonya : älskarin..
 B. Macintyre
En beundrad outsider
 H. Ingvarsson
Min Dotter Amy
 M. Winehouse
Kodnamn Onkel : den kv..
 E. Schwarze
Året med 13 månader
 Å. Linderholm