bokrecensioner boktips

Värma händer

Författare: Katarina Widholm
Genre: Roman
Ämnesord: historia, kärlek
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789177899686


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I denna andra del i serien Böckerna om Betty följer vi huvudpersonen från 1942 till 1944. Det är en varm roman med tidstroget språk och färgstarka detaljer. Berättelsen kretsar kring de vedermödor som mötte 1940-talets kvinnor. I Bettys fall försöker hon kombinera modersrollen med yrkesarbete. Något som visar sig vara allt annat än enkelt.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Värma händer :
2023-07-09 07:59Värma händer Katarina Widholm Historisk Media 2022

Detta är en fortsättning på ”Räkna hjärtslag” nu är året 1942 och vi får följa Betty till 1944. Efter att ha hamnat i olycka och blivit räddad från oväntat håll så är nu Betty gift, hon har en liten dotter och ett arbete på Småtryckeriförlaget. Allt ser bra ut, men Betty är inte lycklig, äktenskapet bygger inte på kärlek, hennes älskade Martin ät fortfarande försvunnen.

Mycket här kommer att uppenbaras för Betty, hemligheter kommer i dagen. Så många är beroende av henne, det kan bli en tung börda, men hon får också hjälp.

Ett med Betty är att hon aldrig riktigt ger upp, det kan kännas helt svart för henne, men hon stannar inte länge i det,. Börjar hon fundera så finner hon en lösning, kanske inte alltid den bästa, men att det fungerar just då.

Att följa Betty i vardagen är en stor behållning, det vardagliga ska inte underskattas. Det är ransoneringstider och ibland blir det att trolla med ingredienser som inte finns att få tag på, det blir många gånger en utmaning. Det vi idag kallar livspusslet, hur ska en ensamstående mor få det att fungera, ska hon behöva anlita ett hembiträde, att försätta en annan i den situation hon själv tagit sig ur, något hon också ställs inför.

Kan kanske tyckas att det inte är det mest spännande att läsa om ett fd hembiträde som försöker ta sig fram i livet, men faktiskt så är det jag tycker, vill hela tiden veta vad som ska sker härnäst.

Författaren har lagt ner möda på research genom att läsa kokböcker från tiden, sett på äldre filmer och tom besökt Dagny Carlsson 109 år som berättade om tiden strax före krigsutbrottet. Katarina beskriver skickligt beredskapstiden när männen läg inkallade och kvinnorna fick sköta mycket på hemmaplan med arbete barn och hushåll.

Nu blir det att vänta på den tredje delen.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Värma händer
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
Stormberget
 L. Marklund
En vilsen själ
 G. Redin
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Nickelpojkarna
 C. Whitehead
Samma Författare: