bokrecensioner boktips

Åka vagn

Författare: Eva Jacobson
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789178133970


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tuss åker i Lallas vagn. Tuss får alltid åka med, uppför hela berget, ända till toppen och sedan tillbaka igen. Men en dag får Lalla en present -- en jättefin docka med en jättefin klänning! Plötsligt är det dockan som åker i Lallas vagn och det finns inte plats för Tuss längre. Inte i vagnen, och inte annars heller, känns det som. Vad ska Tuss göra? Kanske kan Tuss låna dockans klänning? Bara en liten stund?

Åka vagn är ett svartsjukedrama som visar på de komplicerade känslor som kan väckas när någon ny dyker upp i en ordnad tillvaro. Ett nytt syskon i en familj, en ny kollega på en arbetsplats, eller varför inte en ny docka med vacker klänning i Tuvas och Tuss lilla hus. Eva Jacobson skildrar detta med lätt hand och humor, utan att värja för de avgrundsdjupa känslorna -- ett riktigt kammarspel!

Eva Jacobson är konstnär och bilderboksskapare som debuterade 2019 med Morgans kafé. Sedan dess har hon hunnit med ytterligare två böcker, som hyllats av både kritiker och läsare.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Åka vagn :
2023-06-04 12:53
Den här boken handlar om svartsjuka och om hur ledsen någon kan bli när den inte längre får vara med. Just detta öde drabbar Tuss när Lalla får en ny docka. Nu är det istället dockan som får åka vagn. Jag tycker att författaren lyckats bra med att få med alla känslorna hos envar utan att bli allt för tårdrypande.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Åka vagn
Liknande böcker:
Pite och Palt tar bussen
 A. Magnusson
Berits cykel
 A. Hedin
Fågel, fisk eller mitt..
 E. Salomonsson
Pernille i farten
 G. Stevns
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Sagan om Karlknut
 B. Lindgren