bokrecensioner boktips

Den tysta fågeln

Författare: Peter Mohlin & Peter Nyström
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789113113906


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En benbit hittas i ett fågelbo i Grums och väcker stor uppståndelse. Trettio år tidigare försvann tvillingarna Brodin mystiskt från en lekplats i den värmländska bruksorten. Kommer benet från en av pojkarna? Varför dyker det upp nu? På gatan där tvillingarna bodde tar spekulationerna ny fart. När en man som varit borta länge återvänder sprider sig en obehaglig stämning i grannskapet. Något är i görningen. Före detta FBI-agenten John Adderley - numera polis på länskrim i Karlstad - får den nyöppnade utredningen på sitt bord. Men han är splittrad. Att sköta en mordutredning och samtidigt ta hand om sin nioåriga brorsdotter sätter honom på helt nya prov.

Utdrag ur boken:
"Jag sa ju åt er att sluta med det där!"

Den ilskna mansrösten fick John att vända blicken från fotbollsplanen. I slänten upp mot skogen flinade två lintottar mot vad han gissade var deras pappa i en brandgul keps. Pojkarna hade stenar i händerna och fortsatte obekymrat att skjuta prick på ett fågelbo i en av björkarna. John skakade på huvudet. Om han nonchalerat sin far på det viset hade det slutat med en örfil och utegångsförbud.

Han ignorerade de ouppfostrade ungarna och koncentrerade sig återigen på matchen. Hemmalaget Grums IK mötte Karlstadtjejerna i Qbik och det var fortfarande mållöst.

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den tysta fågeln :
2023-05-18 21:57
Det tysta fågeln är den tredje deckaren av Peter Mohlin och Peter Nyström om den före detta FBI-agenten John Adderley. De båda tidigare är Det sista livet och Den andra systern.

Författarna har utökat området för Adderleys arbete. Nu utspelar sig inte händelserna bara i Karlstad, utan även i bruksorten Grums, en av Karlstads kranskommuner. Jag bor i Vålberg i Karlstads kommun, men har faktiskt närmare till Grums än till Karlstads centrum. Med författarnas självklara privilegium att bestämma över sin text har Mohlin och Nyström byggt ett helt nytt bostadsområde i Grums. Allt måste inte vara en exakt beskrivning av verkligheten.

Jag tyckte mycket om de båda tidigare böckerna i serien och kan konstatera att författarna med denna bok har överträffat sig själva. Vilken spännande kriminalroman detta är! Och så skickligt de leder in läsaren på villospår. Just när det mesta verkar vara uppklarat vänds allt på ända. Sakerna visar sig vara på ett helt annat sätt än man har förletts att tro.

Den tysta fågeln är en härlig bladvändare. Har du inte börjat med den här serien än så är det dags nu!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den tysta fågeln
Liknande böcker:
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Fruset guld
 C. Börjlind
De första tolv
 D. Rudberg
Samma Författare: