bokrecensioner boktips

Det sista livet

Författare: Peter Mohlin & Peter Nyström
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789113093741


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Dottern till vd:n för ett av Sveriges mest framgångsrika företag försvinner spårlöst i Karlstad. Hon tros vara mördad, men ingen kropp hittas. Tio år senare vittnar FBI-agenten John Adderley i en uppmärksammad rättegång i Baltimore. I behov av en ny identitet kräver han att få bli placerad i Sverige, närmare bestämt i Karlstad. Staden han vuxit upp i, men inte besökt på tjugo år. John får ett nytt namn och ett uppdrag i polisens cold case grupp om utreder det tio år gamla försvinnandet. Snart blir det tydligt att Johns vilja att få komma till Karlstad och jobba med just det här fallet handlar om mer än att återse barndomens Värmland. Samtidigt växer oron för att hans verkliga identitet ska röjas och han får allt svårare att hantera sina hemligheter.

Utdrag ur boken:
Efter en lunch i bilen var John tillbaka på polishuset. Han öppnade dörren till sitt rum och såg genast röran på skrivbordet. Ett tjugotal kaffekoppar täckte bordsskivan och det luktade unket av gammal mjölk. Budskapet var tydligt. Kollegorna tyckte att han misskötte sin köksvecka och det här var sättet de visade det på.

John svor högt och gick genast ut i det gemensamma köket. Han rotade i lådorna och skåpen tills han hittade en svart plastsäck. I den svepte han ner alla kopparna från skrivbordet och dumpade byltet i containern på parkeringen.

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det sista livet :
2021-06-14 12:28
Det sista livet av Peter Mohlin och Peter Nyström fick jag som födelsedagspresent i april tillsammans med tvåan i denna nya serie. Jätteroligt att få läsa en kriminalroman som utspelar sig i Karlstad!

Det är alltså en ny kriminalserie om FBI-agenten John Adderley, och den är riktigt bra. Vi följer Johns arbete, som är mer komplicerat än man anar. Enligt den lokala polisen är det Johns halvbror som är huvudmisstänkt, men ingen känner till släktskapet. Vore det känt, skulle John omedelbart tas bort från utredningen. Det är inte helt lätt för John att under en ny identitet trampa runt i det minfält som han delvis själv har skapat.

Det är bra driv i romanen och jag vill hela tiden läsa "bara ett kapitel till". Som läsare är det omöjligt att räkna ut vem eller vilka som är brottslingarna. Boken erhöll Crimetime Award 2020 för bästa deckardebut. Boken avslutas med en ordentlig cliffhanger. Jag ser verkligen fram mot nästa bok i serien. Den heter Den andra systern.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det sista livet
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly