bokrecensioner boktips

Den andra systern

Författare: Peter Mohlin & Peter Nyström
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789113109244


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Alicia Bjelke är en ung kvinna med ett ansikte så vanställt att folk ryggar tillbaka när de ser henne. Hon är kodgeniet bakom ett banbrytande dejtingföretag som hon startat tillsammans med systern Stella. Men när bolaget gör succé är det bara vackra Stella som syns i strålkastarljuset. Tills hon en dag hittas död. Fallet tilldelas den före detta FBI-agenten John Adderley, som vistas i Karlstad under en ny identitet. John jagas av skuggor från sitt tidigare liv och ser sig tvungen att lämna Sverige för att överleva. Men spelplanen förändras. Istället för att fly måste han en gång för alla göra upp med sitt förflutna - och då visar sig utredningen av mordet på Stella erbjuda en oväntad möjlighet.

Utdrag ur boken:
John påminde sig om att det enda som krävdes för att fejka biverkningarna av en cancerbehandling var lite lödder och en rakhyvel. Han måste fortsätta agera som om Trevor var ett lockbete och återföreningen en fälla. Om jägarna gömde sig i lokalen hade han i alla fall fördelen av att vara på hemmaplan. Svängdörren till köket låg bara några få steg bort och från kockens domäner fanns en utgång till gatan bakom byggnaden. Där stod Johns bil parkerad med allt han behövde för ett liv på flykt.

"Hur är det med dig?" undrade Trevor.

Vännen log över det tända stearinljuset. När John inte svarade sa han:

"Kom igen nu, berätta vad som är fel. Och om det är en pistol du håller under bordet så kan du lägga undan den."

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den andra systern :
2021-08-23 12:35
Den andra systern av Peter Mohlin och Peter Nyström är den andra John Adderley-deckaren. Den första heter Det sista livet. Jätteroligt att böckerna utspelar sig i Karlstad!

Den här boken är annorlunda. Från den första boken vet vi att Adderley har ett hot hängande över sig från en nigeriansk knarkliga i USA. Men nu får detta överraskande inverkan på hans arbete på polisen i Karlstad. Ska han tvingas förfalska bevis i en mordutredning för att skydda sig själv? Han ställs inför ett svårt dilemma och de val han gör är inte självklara.

Mohlin och Nyström skriver bra och det ska bli mycket intressant att få läsa nästa John Adderley-deckare. För det kommer väl fler?
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den andra systern
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Samma Författare: