bokrecensioner boktips

Den lilla Träroboten och Prinsessan Vedträ

Författare: Tom Gauld
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789150122374


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I åratal hade kungen och drottningen längtat efter barn. Så äntligen gick deras önskan i uppfyllelse. De fick en dotter och en son. Men varje natt förvandlades prinsessan till ett vedträ och kunde bara väckas med en magisk ramsa. En morgon råkade hembiträdet vara först uppe. Hon förstod inte vad ett vedträ gjorde i prinsessans säng och kastade ut det genom fönstret. Jakten på prinsessan blir ett halsbrytande äventyr som tar syskonen världen runt innan de till sist får hjälp från ett mycket oväntat håll.

Den lilla träroboten och prinsessan vedträ är en klassisk saga som är helt nutida och samtidigt alldeles tidlös. Den har sålts till flera länder, fått strålande recensioner och utnämnts till Årets bok.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den lilla Träroboten och Prinsessan Vedträ :
2023-03-26 13:15
Saga i gammaldags stil om en kung och en drottning som inte kunde få några egna barn. Då besökte kungen en uppfinnare och drottningen i sin tur en häxa. Båda så tillverkade de var sitt barn. Men det var bara det att varje natt förvandlades det ena barnet till ett vedträ. Och den enda som kunde få henne att bli ett barn igen var roboten. En dag glömde roboten att väcka sin syster. Då upptäckte man i slottet att det låg ett vedträ i ena sängen. Vedträet kastades ut och hamnade slutligen på en båt. Men roboten gav sig inte. Han skulle rädda sin syster.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den lilla Träroboten och Prinsessan Vedträ
Liknande böcker:
Super-allergiska Pyro
 S. Edwardsson
Kattpromenaden
 S. Lundberg
Det går bra nu
 E. Jacobson
Katternas ö
 M. Gharehbaghi
Kattungen
 I. Flygare
Inte simhallen!
 S. Blake