bokrecensioner boktips

Röj och Björne ritar

Författare: Hege Östmo & Saeter Olsnes
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789150224962


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Röj och Björne är bästa vänner. Men de har inte alltid lätt hålla sams. Röj är otålig, ivrig och impulsiv. Björne är lugn och eftertänksam. Men en sak har de gemensamt och det är att de älskar att rita. Röj har fått en bra idé och behöver många, många papper. Björne vill också rita men då är alla papper slut och Björne ritar på baksidan i stället. Röj blir utom sig av ilska. HUR KAN BJÖRNE RITA PÅ RÖJS TECKNINGAR?! Den vardagliga leken har blivit en katastrof, som den så ofta kan bli. Men Röj och Björne reder ut situationen på ett humoristiskt och lekfullt sätt. Och i slutändan är de alltid bästa vänner. En bok som på ett humoristiskt sätt genom både text och bild lyfter hur små katastrofer kan vända helt upp och ner på humöret och tillvaron. Men också hur man med de enklaste medel kan lösa konflikter. Igenkänning för alla!

"Röj och Björne ritar är en bilderbok med ett klockrent barnperspektiv som kommer skapa igenkänning hos många barn och locka till både bestörta fnissningar och befriande gapskratt." Lektör Ulrika Ekelund Andersson, BTJ-häfte nr 2, 2023.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Röj och Björne ritar :
2023-03-16 09:01
En liten bok om hur kul det kan vara att rita och hur det plötsligt blir dels när alla papper är slut, dels när någon annan börjar rita på det man själv ritat. Mot slutet av boken börjar de båda hundarna Röj och Björne rita på varandra. Ganska kul.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Röj och Björne ritar
Liknande böcker:
Majken och Tassa
 P. Nilsson
Arg
 L. Olsson
Jaga inte oss
 E. Lindström
Sillen börjar skolan
 A. Ehring
Våra stadsdjur
 N. Andersson
Igelkott
 S. Saedian