bokrecensioner boktips

Den stora drakstriden

Författare: Yvonne Hoffman & Christel Rönns
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789172265592


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En riddare och en häst lunkar en solig dag in i en stad. Invånarna blir hoppfulla, ska den här riddaren ÄNTLIGEN lyckas rädda dem och deras sista prinsessa från den hiskeliga draken som håller staden i skräck? Riddaren känner genast pressen och samlar mod inför den plötsligt stundande striden. Men inget utvecklas riktigt som någon har tänkt sig. Riddaren stöter på en prinsessa som tycker det är tröttsamt att hon ska behöva räddas från en hemsk drake av en ädel riddare. Draken har dessutom tröttnat på att äta prinsar och prinsessor och vill bara spela schack. Så drakstriden blir kort och intensiv. Och det är tur för riddaren, eftersom han är skraj för drakar och helst inte räddar prinsessor och till på köpet har en häst som tycker att riddare i rustning är för tunga och otympliga

En klassisk saga i modern, humoristisk tappning. Där ingen vill rätta sig i ledet och ingenting är som det brukar. Med fantastiskt roliga illustrationer av Christel Rönns.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den stora drakstriden :
2023-02-03 13:04
Sagan har ett klassiskt tema. En riddare som ska kämpa mot en drake för att rädda en prinsessa. Men den är samtidigt annorlunda. Riddaren vill inte slåss. Prinsessan vill inte bli räddad. Och draken vill hellre spela schack. Bra saga.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den stora drakstriden
Liknande böcker:
Tant Sol
 L. Geffenblad
Får ekorren vara med?
 E. Petrén
Majken och Tassa
 P. Nilsson