bokrecensioner boktips

Rösta på vargen!

Författare: Davide Cali & Magali Clavelet
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789178133741


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är dags för djuren på bondgården att välja sin nya ledare. Kandidaterna är de vanliga: grisen som förespråkar mer lera till alla, hönan som kämpar för rätten att inte behöva värpa och musbröderna som tycker att det borde finnas mer ost. Men så ställer en helt ny person upp i valet! Det är vargen, som är både snygg, trevlig och intelligent. Han skakar hand med alla och har så bra idéer. Alla vill rösta på vargen!

Italienske barnboksförfattaren Davide Cali och franska illustratören Magali Clavelet är välkända i sina hemländer. Nu samarbetar de i Rösta på vargen!, en vass och humoristisk fabel för små och stora, om vår tids demokrati. Vem är det som bestämmer egentligen? Hur väljer man den personen? Och på vilka grunder ska man fatta sitt beslut?
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Rösta på vargen! :
2023-01-31 08:53
Den här boken var nog mer aktuell förra året när det var val. Men det blir ju fler val och fram tills dess kan den här berättelsen lära oss att inte rösta på någon pga att den har en vacker utsida eller att den lovar något som ändå inte går att uppfylla. I den här boken är det val hos djuren på gården. Både grisar, hönor och möss ställer upp som kandidater. Men också en varg. Vargen är snygg och lovar att vara vän med alla. Därför röstar alla djuren på honom och då går det som det går. Flera djur försvinner. En rolig bok.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Rösta på vargen!
Liknande böcker:
Tant Sol
 L. Geffenblad
Får ekorren vara med?
 E. Petrén
Majken och Tassa
 P. Nilsson