bokrecensioner boktips

Vips bakom stenarna

Författare: Oskar Jonsson
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789179756710


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den blåser höstvindar och den lilla näbbmusen Vips jagar efter sin mössa som flugit iväg. Jakten leder fram till ett stenröse i utkanten av skogen. Bakom stenhögen är det lä och det är skönt att sitta där en stund och njuta av solen som värmer. Plötsligt prasslar det till. Det är något som rör sig väldigt snabbt – en ödla, minsann. En bra lekkamrat till Vips som också gillar att springa runt och leka kurragömma. Men innan Vips fattar vad som hänt har kompisen råkat riktigt illa ut …

I ljuvliga akvarellbilder har Oskar Jonsson skapat en härlig värld som man får lust att upptäcka. Och den finns ju därute! I naturen kryper, växer och låter det hela tiden. Näbbmusen Vips är lite som en modern Plupp och påminner oss om hur enkelt och skönt det kan vara att bara sitta ute på en stubbe och se sig omkring. Men Vips blir förstås aldrig stilla så länge ... Boken avslutas med enkla fakta om ödlan.

Läs också "Vips vid bäcken", ”Vips i trädet” och ”Vips på isen”.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vips bakom stenarna :
2023-01-18 13:03
Ännu en trevlig bok där saga och fakta vävs samman med varandra. Den här gången är det höst. Vinden tar tag i näbbmusen Vips mössa, så att den flyger iväg. Och medan han letar efter den möter han först en nötskrika. Sedan i samband med att han kommer till ett stenröse möter han ödlan Smyg. Så plötsligt kommer nötskrikan och tar tag i Smyg. Smyg släpper ifrån sig svansen, medan Vips i sin tur försöker ta emot sin nya vän, så att han inte slår ihjäl sig.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vips bakom stenarna
Liknande böcker:
Majken och Tassa
 P. Nilsson
Arg
 L. Olsson
Jaga inte oss
 E. Lindström
Sillen börjar skolan
 A. Ehring
Våra stadsdjur
 N. Andersson