bokrecensioner boktips

Mord under augustimånen

Författare: Lena Risberg
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789189484399


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sköna augusti störs av att en okänd människa hittas död på en byggnadsställning utanför bostadsrättsföreningen Konvaljen på Södermalm i Stockholm. Omständigheterna är både mystiska och oklara. Polisen misstänker mord och en utredning startar.

Bästa väninnorna Ninni och Bim hamnar återigen mitt i händelsernas centrum. Nyinflyttade grannar, gamla bekanta och utomstående blir misstänkta när damerna startar sin egen mördarjakt. En händelserik och dramatisk utflykt till skärgårdsön Utö väcker ännu fler frågor.

"Mord under augustimånen" bjuder på underhållande personporträtt, matinspiration, nostalgitrippar, spännande intriger toppat med mysterier och mordgåtor.


Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mord under augustimånen :
2023-01-17 22:22
Recensionsexemplar från författaren 💖
Åter igen får jag som läsare stifta bekantskap med Bim och Ninni, två väninnor i den övre medelåldern, bosatta på Södermalm, som har en viss förmåga att snubbla över mystiska dödsfall.
Är bostadsrättsföreningen Konvaljen otursförföljt? Man skulle nästan kunna tro det då grannar har en förmåga att falla offer för en eller flera gärningsmän...
En hängd man upptäcks på byggnadsställningarna precis utanför Ninnis fönster. Damerna beslutar sig först för att "lämna" över ärendet helt i polisens händer. Men när en olycka med ytterligare en av deras grannar som följs av ytterligare ett mystiskt mord, så beslutar sig, Bim, bokens berättarjag och den extremt nyfikna och matkunniga Ninni att själva starta en utredning för att finna en eller flera gärningsmän. Kanske finns mördaren bland kriminella kretsar?
Det är lika mycket en vänskapsbok mellan två något äldre kvinnor, samt en mysig deckare. Den är välskriven och lättläst, med trivsamma karaktärer att följa, läckra matrecept och fina miljöbeskrivningar.
Jag får lite associationer till två tv-serier: Bella bland kryddor och kriminella (2002) samt den brittiska deckaren: Rosemary & Thyme (2003-2006). Mysiga deckare med äldre kvinnor, god mat och en hel del kultur.
Jag kan varmt rekommendera den här boken och läser gärna fler böcker av Lena Risberg!
Slutbetyg, en stark 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mord under augustimånen
Liknande böcker:
Döden i Jericho
 C. Dexter
Den stängda dörren
 M. Möller
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Sömngångare
 R. Rendell
Vem var Doon?
 R. Rendell
Herre på täppan
 C. Olséni
Gräset är alltid blodi..
 S. Rutbäck Eriksson