bokrecensioner boktips

Mord i bistra viternatten

Författare: Lena Risberg
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789189269125


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det lackar mot en fröjdefull jul men i bostadsrättsföreningen Konvaljen på Södermalm störs den stundande julefriden av ett dubbelmord. Eller är det en tragisk olycka?

Bästa väninnorna och grannarna Ninni och Bim hamnar återigen mitt i händelsernas centrum. Vad döljer deras grannar? Såväl nyinflyttade som gamla bekanta är misstänkta till motsatsen bevisats. Dessutom verkar det som om kärleken hittat till den olycksdrabbade bostadsrättsföreningen.

I "Mord i bistra vinternatten" får vi ta del av underhållande personporträtt, nostalgitrippar och spännande intriger. Det är en rolig och fartfylld mordgåta toppad med matinspiration och fina miljöbeskrivningar. En feelgood-deckare i ordets rätta bemärkelse.

"Mord i bistra vinternatten" är den andra boken i serien om Bim & Ninni. Den första är "Mord, det är mord".
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mord i bistra viternatten :
2023-01-10 21:41
Recensionsexemplar från författaren!💖
Får något år sedan lyssnade jag på den första boken i den här serien och gav den ett ganska lågt betyg, men efter att jag har läst del två i serien så blir jag med ens nyfiken på att läsa om den första boken och det för hand. Ibland fångar inte ljudböcker mig på samma sätt som när jag läser de för hand.
Det lackar mot jul i bostadsrättsföreningen Konvaljen på Södermalm. Samtidigt inträffar ett dubbelmord i en husvagn precis utanför fasaden. Två mystiska danska medborgare hittas döda. "Mord", säger den extremt nyfikna Ninni att det är och hon lyckas övertala sin bästa väninna, tillika bokens berättarjag, Bim att mördaren är någon av deras många grannar. Men vem?
De båda väninnorna börjar sin egna lilla utredning, samtidigt som de frossar i olika delikatesser samt förälskar sig i en och samma man, den nyinflyttade Errol.
En mycket välskriven, charmig och småspännande deckare. Jag bodde själv i kvarteren som boken utspelar sig på- i många år och njöt av de mycket fina miljöbeskrivningarna. För att inte tala om all läcker mat som presenteras här. Mums!
Jag kan varmt rekommendera den här pärlan till alla som uppskattar humoristiska deckare i stil med Olséni & Hansens och deras många deckare. Jag fortsätter genast med tredje boken i serien.
Slutbetyg, en stark 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mord i bistra viternatten
Liknande böcker:
Polisen och den döde p..
 G. Unefäldt
Detektiv på hett plåttak
 S. Rutbäck Eriksson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
klädd för döden
 D. Leon
Morsarvet
 C. Granbom
Dödlig fjäril
 I. Boström
Dansar på din grav
 P. Liljestrand
Ättestupan
 J. Ekström
Fruset guld
 C. Börjlind
De första tolv
 D. Rudberg