bokrecensioner boktips

Mord, det är mord

Författare: Lena Risberg
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789189349834


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Utanför en tvättstuga i bostadsrättsföreningen Konvaljen på Södermalm i Stockholm hittas en illa omtyckt granne död. Det ser ut att ha varit en olycka men bästa väninnorna Ninni och Bim tror annorlunda - de misstänker att en mördare går lös!

I boken Mord, det är mord! får vi i sällskap av Ninni och Bim, två färgstarka kvinnor som har en tendens att hamna i dråpliga situationer, stifta bekantskap med udda grannar. Mordmysterier varvas med lite historia, anekdoter, nostalgitrippar och ett och annat matrecept.

Mord, det är mord! är en rolig och fartfylld mordhistoria, en feelgood-deckare i ordets rätta bemärkelse. Det är en lättsam bok med en precis lagom blandning av mordgåta, god mat och fina miljöbeskrivningar.

Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mord, det är mord :
2021-08-05 09:50
Jag vill hellre hissa än dissa debutanter, samt även författare som skriver på små okända förlag. Men tyvärr blir det inte alltid så.
Som väninneroman tycker jag att den här boken är ganska charmig med lite kultur, mat och vänskap och jag önskar nästan att författaren fortsatt vidare på det spåret och skippat mordhistorien som mest känns som en B-version av "Ester Karlsson med K" av Olséni/Hansen och inte alls lika underhållande.
Bim och Ninni är två väninnor i medelåldern, boendes i samma bostadsrättsförening. En morgon vaknar Bim av att Ninni knackar på dörren och skriker att en av deras grannar, Roine har mördats. Mannen har ramlat i källartrappan och polisen som egentligen inte alls har någon roll i boken avskriver dödsfallet som en olycka. Detta köper inte Ninni och hon lyckas övertala Bim att någon av deras många grannar självfallet knuffat den rika och otrevliga mannen till sin död. De startar sin egen mordutredning och börjar fråga ut sina grannar likt två privatdetektiver.
Egentligen gillar jag deckare där allmänheten spelar klantiga amatördetektiver, men det är något irriterande och påträngande i den rätt dessa två kvinnor tar sig när de nästlar sig in hos sina respektive grannar som stör mig.
Själv skulle jag aldrig ens öppnat dörren för dem.
Den är välskriven och småcharmig och jag uppskattar att två lite äldre kvinnor spelar huvudrollen i detta drama, ändå är det här som sagt ingenting som tilltalar mig i längden.
Bra uppläsning av Gunilla Leining!
Slutbetyg, en stark 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mord, det är mord
Liknande böcker:
Polisen och den döde p..
 G. Unefäldt
Detektiv på hett plåttak
 S. Rutbäck Eriksson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
klädd för döden
 D. Leon
Morsarvet
 C. Granbom
Dödlig fjäril
 I. Boström
Dansar på din grav
 P. Liljestrand
Ättestupan
 J. Ekström
Fruset guld
 C. Börjlind
De första tolv
 D. Rudberg