bokrecensioner boktips

Försvinn dumma natt

Författare: Klara Persson
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789178133109


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vivi pysslar och ritar -- hon ska bygga en buss! Det är mycket som ska bli rätt, alla hjulen, dörrar, och ratt förstås. Det blir förmiddag och eftermiddag och Vivi bara fortsätter att rita. Men vad nu? Plötsligt går det knappt att se pappret längre! Det är alldeles för mörkt. Försvinn dumma natt! ropar Vivi.

Och natten? Ja, den glider sakta iväg ... Men lite senare, när Vivi trots allt vill sova -- då är natten fortfarande borta! Den finns inte i soffan, inte i köket och absolut inte i sängen. Kanske finns den hemma hos vännen Betty?

Klara Persson är författare, illustratör och grafisk designer. Hon har hyllats för sina böcker och tilldelats flera priser. Försvinn dumma natt är en bok full av igenkänning för alla som gillar att hålla på och fixa och greja på kvällarna. Bara för att upptäcka att det är inte så lätt att sova när man väl vill. Det är också en ömsint berättelse om vänskap. Hur en god vän, som Betty i boken, kan hjälpa oss att koppla av. Men lika mycket om att bli vän med självaste natten.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Försvinn dumma natt :
2022-09-20 08:39
När jag tittar på bokens omslag tänker jag på författare som Eva Lindström och Anna Bengtsson. De ritar och målar på detta vis. Men vad vill egentligen Klara Persson med sin bok? Hur som helst så är inte "Dumma natt" någon dum bok. Här finns en rikedom på fantasi som man främst finner när ett barn berättar. Här har någon lyckats med bedriften att konservera någon annans natt bara för att den egna natten inte vill komma. Och det för att man var så arg på den just när man höll på och ritade som bäst.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Försvinn dumma natt
Liknande böcker:
Björnen och Eremiten
 J. Yeoman
Maria i morfars-skogen
 H. Hellberg
Trollerituppen
 B. Peet
Giraffen Jeanette
 R. Capdevila
Babar och lille Ulle-G..
 L. de Brunhoff
Rut-Emma, Ingeborg och..
 K. Stjernholm-Raeder
Systrarna P och Lunken..
 L. Nicklasson
Systrarna P och bil-tj..
 L. Nicklasson
Samma Författare: