bokrecensioner boktips

Rosa Candida

Författare: Audur Ava Olafsdottir
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek, kultur
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789187347559


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Rosa Candida :
2022-05-23 11:59
Arnljotur, han som kallas Lobbi av sin far, är en ung isländsk man som hoppat av en blivande universitetskarriär för att ägna sig åt det han älskar, att sköta trädgårdar. Nu lämnar han sitt land för att ge nytt liv år en bortglömd klosterträdgård i södra Europa. Kvar på Island är en ung kvinna med ett barn. Ett barn som blev till vid ett ONS och där de tu var överens om att hon, Anna, skulle ha ensam vårdnad. Så det enda Lobbi har med sig på resan till klostret är en sällsynt variant av rosen Rosa Candida.
Men en dag dyker Anna upp med deras barn i famnen och Lobbi måste bli far på riktigt. Trots hans ovana går det riktigt bra, men klarar han också att få de tre att leva tillsammans...?

En varm och inkännande feelgood mot en bakgrund av djup tragik och makabra händelser. Ingen av karaktärerna mår helt bra men gör så gott de kan i en förändrad situation. Författaren vänder på könsrollerna på ett modernt och faktiskt trovärdigt sätt, jag känner igen det från hur min son och svärdotter har det. Vissa saker går kanske lite väl smidigt för att vara trovärdiga och gullighetsfaktorn är tidvis hög. Men både språk och stil håller hög klass, miljöskildringen likaså och man slipper tillgjorda dramaturgiska grepp och onda karaktärer. Kanske inte riktigt i klass med hennes Den sista kvinnan som jag läste i fjol, men ett trevligt tidsfördriv och en bok av den typ som behövs i dessa onda tider.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Rosa Candida
Liknande böcker:
Sommarens röster
 R. Pilcher
En omoralisk historia
 P. Sörman
Vägen vidare
 T. Thorup
Aldrig ensam
 Å. Hellberg
Sången om Akilles
 M. Miller
Profeten och idioten
 J. Jonasson
Från och med nu
 M. Haag
Skördeoffer
 L. Torstenson
Lajja - Skammen
 T. Nasrin
Fasader
 V. Höglund
Samma Författare: