bokrecensioner boktips

Julia och Jack

Författare: Anna Lönnqvist
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek, kultur
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789177990024


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Julia och Jack :
2022-03-31 18:46
Julia är på weekendsemester i New York med sin än så länge gifta älskare Rickard när de helt oväntat springer på Julias ex Jack och hans nya flickvän. Julia blir överrumplad och drar till med sitt önsketänkande, att hon och Rickard är gifta och lever ett helt annat liv än det de gör. Lögnen får konsekvenser men än värre är att hon dels börjar tvivla på Rickards löfte att skilja sig, dels vaknar de gamla känslorna för Jack trots deras smärtsamma separation.
Samtidigt får Julias syster Petra ett brev vars innehåll hon inte tänker avslöja för Julia trots att det i högsta grad berör henne också. Men alla hemligheter riskerar att krossa drömmar och skapa sår så djupa att de aldrig går att övervinna...

Jag har tidigare läst Lönnqvist bok Tills kärleken skiljer oss men lyckligtvis hade jag glömt det annars hade jag inte lånat mer av henne. Det var nämligen ett riktigt pekoral, pinsamt och med noll trovärdighet. Men nu har hon skärpt sig betydligt och Julia och Jack är helt okej. Här finns två konflikter och det behövs, för att bara avhandla kärlekstrubbel blir lite för tamt. Karaktärerna är intressanta och inte lika schablonartade som de ofta blir i feelgood. Men kommunikationsproblemen är lika stora som vanligt och en del pinsamheter kunde man varit utan. Däremot slipper vi två arketyper som ofta dyker upp i genren, killkompisen som är gay och den kloka väninnan som reder ut allt.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Julia och Jack
Liknande böcker:
Sommarens röster
 R. Pilcher
En omoralisk historia
 P. Sörman
Vägen vidare
 T. Thorup
Aldrig ensam
 Å. Hellberg
Sången om Akilles
 M. Miller
Profeten och idioten
 J. Jonasson
Från och med nu
 M. Haag
Skördeoffer
 L. Torstenson
Lajja - Skammen
 T. Nasrin
Fasader
 V. Höglund
Samma Författare: