bokrecensioner boktips

Hundra röster om corona

Författare: Malin Edgren
Genre: Fakta
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789151935478


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Våren 2020 sprider sig coronapandemin över världen. Situationen är ny och hotfull, alla drabbas. Stränga åtgärder vidtas för att skydda liv. Krisen slår hälsomässigt, ekonomiskt och socialt. På individnivå men också mot hela samhället. Vi påminns om vår utsatthet, vår litenhet i det stora. Om hur vår vilja inte kan mätas med naturkrafter och sjukdomar. Och det det som vanligtvis rekommenderas i krissituationer, att söka stöd och tröst i sociala kontakter, blir förbjudet.

Utdrag ur boken:
Min kära mamma Ann-Marie bestämde sig i slutet av februari för att tacka ja till erbjudandet om en tvårummare på vårdboendet Hagaborg. Jag hade länge försökt övertyga om att det vore tryggare både för henne och för oss anhöriga. Mamma är 94 år, glasklar i skallen men skröplig i kroppen.

Två veckor efter hon sagt ja införde Karlstads kommun besöksförbud på alla äldreboenden. En månad senare, i påskveckan, fick vi dispens från förbudet för att flytta in mamma. Det blev två stressiga dagar för att få allt på plats i skåpen och för att göra det så trevligt som möjligt för henne.

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hundra röster om corona :
2022-03-27 18:13
I Hundra röster om corona låter Malin Edgren hundra kända och okända värmlänningar på två sidor var i boken berätta vad pandemin har betytt för just dem. En riktigt bra idé till en bok som jag tror kommer att bli ännu mer intressant i framtiden. Här har vi ett tidsdokument över en period som ingen av oss som lever nu kommer att glömma. Däremot kanske vi glömmer vad det betydde för människorna, och då kommer denna bok att bli rösten som berättar.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hundra röster om corona
Liknande böcker:
Jag tar samma som hon..
 R. Harrington
Korstågen
 D. Harrison
Fritt fall : de fria m..
 J. Stiglitz
Hasse & Tage - Från äp..
 U. Mårtensson
Säpo inifrån
 B. Nylander
Skönheten i kaos
 J. Ravanis
Om träd kunde gråta
 B. Landin
Svensk måltidskultur
 H. Jönsson