bokrecensioner boktips

Molnbullar

Författare: Baek Heena
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789188253804


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Baek Heena tilldelas Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) 2020!

Molnbullar handlar om två små katter som vaknar tidigt en morgon och går ut för att titta på regnet när de ser en bit moln som fastnat på en trädgren. De tar med molnet hem till sin mamma som bakar små bullar på det. När de äter av bullarna börjar de sväva, och bestämmer sig för att flyga med en bulle till deras pappa som var sen när han gick iväg till jobbet. När de hittar pappan sitter han fast i en bilkö på en fullsatt buss. Barnen ger honom en bulle så att han också kan flyga och komma fram i tid till jobbet i tid.

Molnbullar är en rolig och annorlunda bilderbok för barn i åldrarna 2 5 år. De detaljrika och underfundiga illustrationerna ger många uppslag till diskussioner och skratt.

Baek Heena är en sydkoreansk författare och illustratör. Hon använder sig av en originell illustrationsteknik där hon bygger upp små miniatyrmiljöer som hon sedan fotograferar av. I hemlandet och över hela Asien är hon en bästsäljande författare och flerfaldigt prisbelönt. De små katterna har blivit såväl teveserie som leksaker i Sydkorea.

Alternativa stavningar av författarnamnet (beroende på hur koreanskan transkriberas): H i-na Paek, Baek Hee-na, Baek Hee Na
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Molnbullar :
2022-01-13 13:20
Det regnar ute. Två katter har precis tagit på sig regnkläder. Det ser ut att bli en spännande dag. Någonting har fastnat på en gren. Det är ett moln. Katterna tar det med hem till sin mamma. Hon börjar genast baka bullar av det. När bullarna blivit färdiga börjar de genast flyga. Även den som äter bullarna flyger. En annorlunda bildberättelse och där författarens fantasi tycks sakna gränser.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Molnbullar
Liknande böcker:
Bosses promenad
 J. Wik
Rädda Rut
 L. Hallberg
Novas hemlighet
 L. Hallberg
Kanin-fiske
 L. Andersson
Lilla Ärtan
 D. Call
Lilla H hälsar på
 A. Forslind
Amy, Aron och anden
 U. Stark
När Leo blev uppäten
 J. Fardell