bokrecensioner boktips

Här kommer glassbilen

Författare: Arne Norlin
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789129726770


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tänk dig att få köra en glassbil! Det gör Halvan, han kör från kvarter till kvarter runt om i stan samtidigt som han spelar den välkända melodin och säljer glass till alla barn. Följ med på en spännande dag i glassbilen.

Vi får lära oss om frysarna, att bilen fylls med nya glassar varje morgon och hur länge Halvan kan stanna på varje stopp för att hinna till alla ställen innan arbetsdagen är slut. Men just innan Halvan ska åka hem får han ett viktigt samtal, en tjej har gått vilse i skogen och nu måste glassbilen hjälpa till att hitta henne. Kommer hon att höra glassbilens melodi?

Lär dig om hur det är att jobba i en glasskiosk på hjul och hur glassbilen faktiskt hjälper räddningsorganisationer att hitta barn som gått vilse, i denna faktaspäckade bok för de minsta fordonsälskarna.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Här kommer glassbilen :
2022-01-13 09:01
Halvan har en glassbil som hans pappa en gång lekt med. Nu lekar han att det är han som kör den riktiga glassbilen. Det är mycket som måste göras innan han kan köra sin runda. Han måste se till att alla glassar som finns på glasslistan finns med i bilen. Han måste också se till så att glassarna är tillräckligt kalla. Under sin runda får han plötsligt ett telefonsamtal. Det är någon som undrar om han kan köra ut och leta efter en flicka som gått vilse i skogen. Och det är först nu som det börjar hända något i boken, först nu som boken inte bara berättar en massa fakta.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Här kommer glassbilen
Liknande böcker:
Bosses promenad
 J. Wik
Rädda Rut
 L. Hallberg
Novas hemlighet
 L. Hallberg
Kanin-fiske
 L. Andersson
Lilla Ärtan
 D. Call
Lilla H hälsar på
 A. Forslind
Amy, Aron och anden
 U. Stark
När Leo blev uppäten
 J. Fardell