bokrecensioner boktips

Rufus i underjorden

Författare: Jöns Mellgren
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789127120341


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En dag när Rufus kommer hem ligger ödlan Wasabi alldeles stel och kall i sin bur. På natten ligger Rufus vaken och lyssnar på mörkret. Wasabi brukade jämt gnaga på nötter. Det knastrade och knakade. Men det är slut med det nu. Rufus ögon svider när han tänker på Wasabi. Han kniper ihop dem hårt och faller plötsligt långt, långt ner till underjorden. Där möter han färjekvinnan Karin, skelettet Ragnar och den trehövdade hunden Kerberos. Rufus bestämmer sig för att leta after Wasabi. Kanske Elvis vet? Han som spelar sorgsna sånger och äter smörgåsar med jordnötssmör. Om Rufus hittar Wasabi, kan han följa med hem igen då? En finstämd och harmonisk bilderboksberättelse om att förlora sitt husdjur.
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Rufus i underjorden :
2021-12-18 13:18
Rufus ödla Wasabi är död. Han sörjer sin vän. Och medan han gör det faller han ner genom en öppen brunn och hamnar slutligen i underjorden. Där möter han fågeln Karin som hjälper honom att komma vidare till landet där allt som tillhör det förflutna hamnar. Där finns dinosaurierna, men också Elvis Presley. Men ingen av dem har sett Wasabi. En annorlunda bok om livet efter detta och med mycket detaljer i bilderna.
Betyg 4
2022-01-06 08:37
Visst finns det gott om barnböcker som handlar om döden. Och inte var den här då särskilt positiv. Alla hamnar i samma mörka underjord. Både rockkungar som Elvis Presley som ett helt obetydligt nagelklipp från igår. Synd bara att jag inte hittade Jesus där bland alla benranglen.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Rufus i underjorden
Liknande böcker:
Bosses promenad
 J. Wik
Rädda Rut
 L. Hallberg
Novas hemlighet
 L. Hallberg
Kanin-fiske
 L. Andersson
Lilla Ärtan
 D. Call
Lilla H hälsar på
 A. Forslind
Amy, Aron och anden
 U. Stark
När Leo blev uppäten
 J. Fardell