bokrecensioner boktips

Breven från E

Författare: Pernilla Lindroos
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek, feelgood
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789188867063


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Breven från E :
2021-12-14 18:42
Tre kvinnor på Åland får en dag varsitt brev från sin nyligen avlidna väninna Ellen. De känner inte varann, det enda de har gemensamt är den tidigare vänskapen med henne. Hon ger dem varsin utmaning som ska uppfyllas och om de lyckas väntar något värdefullt på dem. För att de inte ska fuska och för att kunna stötta varann har Ellen ordnat så de kan träffas. Men de är olika som personer och det första mötet går inte alls bra. Inte blir det bättre av att utmaningarna är utformade för att de ska tvingas göra saker de annars inte kunnat tänka sig. Partypinglan Jonna ska vara utan sex i ett halvår, den strikta Amanda som levt i celibat sedan maken dog ska ska börja dejta och den superstressade småbarnsmamman Klara ska ta sig tid att skriva en novell. Med stor tvekan tar de sig an utmaningarna men de vill ju inte svika vännens sista önskan. Det de inte vet är att det finns något annat som förenar dem, något som bara Ellen kände till...

Feelgood på åländska, ganska traditionell med osannolika sammanträffanden, kvinnlig vänskap, girlpower och de vanliga kärleksförvecklingarna. Ett märkligt och ständigt återkommande fenomen i genren är detta att annars kompetenta och handlingskraftiga kvinnor är helt värdelösa på egna kärleksrelationer...;-) Men med lite hjälp från vännerna löser det sig förstås.
En helt okej feelgood, lite förströelse för stunden. Det som sticker ut är faktiskt de mörka stråken, som är lite mer närvarande här än brukligt. Det väcker minnen, särskilt vid denna tid på året, och det är inget man går oberörd ifrån.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Breven från E
Liknande böcker:
Rosa Candida
 A. Olafsdottir
Här är jag nu
 K. Cambell
Olympia
 M. Kallentoft
Infrusna tillgångar
 P. Wodehouse
Gertrud
 M. Gammel Ginsburg
Julia och Jack
 A. Lönnqvist