bokrecensioner boktips

En förlorad värld : när lyx på flyget var vardag

Författare: Åsa Löthman
Genre: Biografi
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789188959089


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Följ med på en tidsresa genom flygets värld!

En förlorad värld tar med dig på en tidsresa från flygets glamourösa tid med varma cognacskupor, niande och kockar som lagade mat ombord till dagens massflygning, pressade tidmarginaler och många unruly passagerare.

Åsa började arbeta som flygvärdinna i en helt annan era, före digitalisering, billiga biljetter och massflyg. Under hennes tid i yrket har flygresor gått från någonting lyxigt och mycket dyrt något för affärsmän, rika och kändisar till något lika alldagligt som att åka buss.

Under resans gång får vi träffa redlöst berusade celebriteter, aspiranter till 10 000 metersklubben, dödsklinikresenärer med enkelbiljett, avspända kungligheter, incheckade krokodiler och flygvärdinne-stalkers. En ambitiös, och illustrerad, historieskrivning av flygets utveckling under de senaste decennierna. Vi får också en inblick i flygvärdinnornas speciella interna språk, knep och unikt mångskiftande kompetens: Vi är brandmän, informatörer, narkosskötare, psykologer, diplomater, städare, barnmorskor, sjuksköterskor och säkerhetsvakter med rätt att sätta handklovar på passagerare
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En förlorad värld : när lyx på flyget var vardag :
2021-12-14 09:01
Precis som många flickor min generation så drömde jag också om att bli flygvärdinna. Det var ju så glamouröst förr i tiden. Jag såg därför fram emot att läsa den här boken som av baksidestexten lät riktigt underhållande och omslaget tycker jag är fint och humoristiskt.
Men vad besviken jag blir. Jag trodde att Åsa Löthman skulle bjuda mer på sig själv och beskriva många dråpliga situationer efter sina alla år som flygvärdinna. Istället är den här boken helt opersonlig och jag tycker dessutom att hon i vissa kapitel är alldeles för "föreläsande" för min smak.
Den är välskriven och informationsrik om flygvärdinnans verkliga arbete som inte enbart är att vara servitris uppe i luften och den bjuder på en hel del trevliga bilder. Men mer än så är det inte, tyvärr!
En sak tar jag däremot med mig från den här boken. Jag kommer aldrig att gå in i kapellet på Arlanda om/när jag flyger nästa gång. Den enormt politiskt korrekta beskrivningen Löthman beskriver om, räcker mer än väl för mig!
Slutbetyg, en 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En förlorad värld : när lyx på flyget var vardag
Liknande böcker:
Jag är el Diego
 D. Maradona
När Balkan brann!
 U. Henricsson
Pelé
 E. Edson Arantes do Nascimento
Che Guevara
 D. Harrison
Allt kommer att bli br..
 J. Sjöstedt
Agent Sonya : älskarin..
 B. Macintyre