bokrecensioner boktips

En väktares bekännelser

Författare: Elin Säfström
Genre: Fantasy
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789187707469


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En väktares bekännelser är en humoristisk ungdomsroman som blandar nordisk folktro med modern fantasy i Stockholmsmiljö. En spännande berättelse, full av trolldom och mystiska väsen.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En väktares bekännelser :
2021-12-09 23:22
En väktares bekännelser av Elin Säfström är en bok som jag sett omnämnas på bloggar för några år sedan. En ungdomsroman om en 15-årig flicka som är väktare. Nej, inte någon purung Securitasvakt utan en väktare som ska hålla koll på Stockholms alla tomtar, älvor, troll och andra varelser som de flesta av oss inte kan se.

Till min egen stora förvåning satte jag upp boken på min läslista. Och tänk - jag tyckte verkligen om boken! Kanske är det den helt galna mixen av tonårsproblem som handlar om att den där ursnygge killen i skolan inte är intresserad av huvudpersonen Tilda (eller är han det) och sagoväsen om finns mitt i storstaden.

Elin Säfström plockar fram de flesta varelserna i den svenska mytologin och hon skriver på ett ledigt och lätt sätt. Tilda har fullt upp med att vid sidan av skolarbetet försöka se till att "rådarna" (samlingsnamnet på allsköns skrömt) inte begår några överträdelser genom att i onödan beblanda sig med, på något sätt störa, eller ens visa sig för människorna. För att göra berättelsen spännande finns också någon som definitivt begår överträdelser och är beredd att döda för den egna vinningens skull. Och jag blir faktiskt väldigt nyfiken på vem som kan vara historiens antagonist.

Så detta är en riktigt bra bok som även en gubbe som jag hade stort utbyte av. Det skulle inte förvåna mig om jag kommer att läsa de återstående två delarna i denna trilogi.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En väktares bekännelser
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Blöd för berget
 S. Sofia albertsson
Elddopet
 A. Sapkowski
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan