bokrecensioner boktips

Freja och kråkungen

Författare: Fredrik Sonck
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789523332973


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Och så en dag när stora regnmoln seglar upp över havet och vinden sliter i björkarna ser Freja kråkan. Den sitter uppe på gärdsgården vid strandkanten. Vad stor den är! De svarta ögonen blänker, vinden rycker i fjädrarna. Freja tar ett tveksamt steg närmare.

Mamma och pappa tycker att Freja är för stor för att ha napp. Freja vet att hon är stor, men inte för stor! När hon ramlar och slår sig vill hon ha sin napp. När storasyster skriker att det bara är bebisar som har napp blir hon arg. Då vill hon verkligen ha sin napp.

En dag när hela familjen är ute på promenad ser pappa ett kråkbo. I boet finns en liten kråkunge som piper och skriker. Den skulle nog behöva en napp. Kanske den kan få Frejas?

Fredrik Sonck debuterar med en ömsint berättelse om det lilla barnet som kommer fram till vem hon själv är. I Jenny Lucanders känsliga illustrationer syns den vackra sommaridyllen, men också barnets vrede och förtvivlan inför förändring och kravet på att vara stor och stark. I centrum står ett problem som många barnfamiljer känner igen: Hur ska vi bli av med nappen?
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Freja och kråkungen :
2021-10-21 09:23
Freja är tre år och har fortfarande napp. Hennes föräldrar vill att hon ska lägga av med den. Men Freja vill inte. Det är sommar och familjen tillbringar mycket tid nere vid havet. Under en promenad ser Freja en kråkunge. Pappa säger åt henne att ge kråkan nappen. Till slut lägger hon den på sen sten och går därifrån. Jag trodde först att boken skulle handla om en flickas möte med en fågelunge. Istället så handlade den om att vänja av sig nappen. Med andra ord blev jag lite besviken. Men bilderna i boken är i alla fall fina. Mjuka färger.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Freja och kråkungen
Liknande böcker:
Max och Maja firar jul
 A. Scheffler
Mullvaden och månen
 J. Emmett
Räven och Tomten
 A. Lindgren
Sagor från skogen
 A. Tidholm
Trolltider
 M. Gripe
Drömcirkus
 K. Szegedi
Lilla Bä det finurliga..
 M. Sommerset