bokrecensioner boktips

Bästa jobbet

Författare: Leo Brodin
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789176342169


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Kim råkar förstöra Hilmas hus blir hon sur. Han hjälper henne att bygga ett slott istället. När man leker kan man vara byggarbetare, brandman, veterinär. Det är tur för ett slott kan börja brinna, en kattsvans också.

"Kim och Hilma är härliga, starka karaktärer och berättelsen präglas av positiv stämning, glada, nöjda barn och visar lek ur barns perspektiv. Precis så här härligt och spontant leker barn, vilket gör berättelsen realistisk och lätt för den lilla läsaren att engagera sig i och identifiera sig med. I Bästa jobbet förmedlar man dessutom en första uppfattning om olika yrken och kan därigenom inspirera barnet till egna lekar i samma stil. Joanna Schmidts illustrationer är lika fartfyllda som berättelsen och harmoniserar mycket fint med texten." Lektör Mia Mårtensson, BTJ-häfte 14:2021
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bästa jobbet :
2021-10-05 13:15
Kim leker att hon är fotbollspelare. Hilma bygger hus av kuddar. Helt plötsligt träffar fotbollen Hilmas hus. Då blir Hilma arg. Sedan leker de att Hilma byggt ett slott och att Kim är prinsessan som bor i det. Då är Hilma slottets kock som steker pannkakor. Helt plötsligt springer prinsessans katt och hamnar rakt i stekpannan och bränner sin svans. Slottet brinner och både Kim och Hilma förvandlas till brandmän. En bok med trevliga bilder och där vi genom berättelsen får lära känna några olika yrken. Men vilket yrke är väl egentligen bäst?
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bästa jobbet
Liknande böcker:
Max och Maja firar jul
 A. Scheffler
Mullvaden och månen
 J. Emmett
Räven och Tomten
 A. Lindgren
Sagor från skogen
 A. Tidholm
Trolltider
 M. Gripe
Drömcirkus
 K. Szegedi
Lilla Bä det finurliga..
 M. Sommerset