bokrecensioner boktips

Grävlings resa

Författare: Cecilia Heikkilä
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789163898938


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Gamle Grävling lever ett stillsamt liv på sin ensamma ö. Men när ett litet djur flyter iland så vänds hans inrutade tillvaro upp och ner. Snart kastas de nyfunna vännerna ut på en äventyrlig världsomsegling. Cecilia Heikkilä debuterar med en finstämd, magiskt illustrerad bilderbok om vänskap och längtan efter det som finns bortom horisonten.

För länge sedan var Grävling sjökapten, men nu är han gammal och trött och lever ett stillsamt liv på sin lilla ö. Men vindarna blåser som de vill och en dag spolas ett litet djur upp på stranden. När det vaknar upp ställer det till med en faslig oreda och tjattrar som om det försöker säga något viktigt. Något om en storm...

Grävlings resa är en berättelse om att man ibland måste blåsa bort för att komma på rätt kurs. Med en stämningsfull bildvärld som för tankarna till studio Ghiblis animerade filmer och Tove Jansson har illustratören och författaren Cecilia Heikkilä skapat en ljuvlig bilderbok att resa bort i tillsammans.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Grävlings resa :
2021-09-24 12:35
Gamle Grävling har varit en äventyrare. Nu lever han en lugn tillvaro på sin ö. Tills den dag då något främmande och trassligt flyter iland. Det trassliga visar sig snart vara ett djur. Sedan kommer en storm. Snart är Grävling åter ombord på sin skuta. Och de seglar längre och längre bort. Det här är en berättelse där det händer väldigt mycket och där åtminstone jag stundvis har svårt att hålla isär alla händelser. Kanske det här är en bok som kräver många läsningar och i små etapper innan allt sitter på sin rätta plats?
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Grävlings resa
Liknande böcker:
Pite och Palt tar bussen
 A. Magnusson
Berits cykel
 A. Hedin
Fågel, fisk eller mitt..
 E. Salomonsson
Pernille i farten
 G. Stevns
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Samma Författare: