bokrecensioner boktips

Kallt som i graven

Författare: Robert Swindells
Genre: Roman
Ämnesord: depression, hälsa, mord, kärlek, ungdom
Utgivningsår: 1996
ISBN: 9789150212471


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Till slut blev han själv en av de hemlösa ungdomarna som han hade sett på så många ställen i London. Dessa gatans barn som han då och då slängde åt lite pengar.
För bara en vecka sedan trodde han att allt skulle ordna sig, men nu var han en av dem...

Link, 17 år och arbetslös, lever ett utsatt liv bland Londons alla uteliggare. Han är på flykt undan svält och kyla- och i mörkret väntar mannen som kallar sig Shelter.

Utdrag ur boken:
Det är det som är hemligheten, tänkte jag. Släpp inte in någon inpå dig. Bli inte beroende av någon, för de kommer bara att svika dig. Jag gjorde helt om. Från och med nu, sa jag till mig själv, ska jag bara tänka på mig själv. Bara mig själv. Ett löfte jag höll i ungefär fyra minuter.
Medelbetyg: 1,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kallt som i graven :
2004-12-20 10:30
Kallt som i graven är en v'ldigt lätt läst bok. Man får följa två människors liv, den ena lever på gatan. Och den andre hatar gatans ungdomar och gör allt för att få dem att försvinna. Vi som läser får följa med dem i deras handlingar och tankar.
Även om författaren har försökt göra boken spännande så lyckas han inte riktigt. Spännigen trappas aldrig upp utan stannar på ett ganska lagom stadium. Slutet är tvärt precis som om Robert Swindells blev trött på att skriva boken, och man förväntades ett mer utdraget slut med lite mer detaljer om vad som hände. Den spänning han lyckas bygga upp i början av boken rinner bara ut i sanden.
Betyg 2
2006-11-27 12:04
Helt okej bok, lite spännande men det är inte så att man vill läsa timmar i rad..
Betyg 2
Liknande böcker:
Amado Mio
 P. Pasolini
Fiskande kattens gata
 J. Földes
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Här är vi
 G. Swift
Syskonen
 T. Hadley
Samma Författare: