bokrecensioner boktips

Stone Cold

Författare: Robert Swindells
Genre: Ungdom
Ämnesord: depression, mord, kärlek, kultur, spänning
ISBN: 9780141927589


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Stone Cold :
2009-11-20 08:36
Inte min typ av bok, men helt okej ändå. Men jag har märkt att jag tycker synd om alla tiggare, och andra hemlösa som jag stöter på ute på stan efter att ha läst Stone Cold. Man har fått en annan bild av dem, och mina kompisar har känt samma sak efter att ha läst boken.
Betyg 3
2012-02-01 17:12
Ett intressant porträtt av hemlösa och jag kan bara hålla med elina här ovanför, man ser verkligen på hemlösa på ett helt annat sätt. Innan gav jag aldrig pengar till de som tigger ute på gatan men nu harjag faktiskt börjat med et om jag har någon växel.

Boken handlar om Link. Efter att hans mamma skaffat en ny pojkvän, Vince, som behandlat Link illa bestämmer han sig för att flytta hemifrån. Till en början bor han ute på gatan och ibland hos sin fyra år äldre syster men efter ett tag flyttar han till London och bor ute på gatan där. I London möter han Ginger som blir som en bror för Link. Ginger vet allt om hur det är att bo ute på gatan och kan alla knepen.

Links berättelse varvas med den gamla militären Shelters dagbok. han gillar inte hemlösa och tycker att de är äckliga och smutsar ner gatorna. Han bestämmer isg för att döda hemlösa och i hans kapitel får vi följa hans förberedelser och mord.

Det står ganska klart att Swindells vill få oss att ogilla Shelter, vilket inte är så konstigt. man märker ganska stora förändringar i språket. Link använder ganska mycket slang också och skriver för en yngre publik, läsare i hans egen ålder medans Shelter skriver för en vuxen publik. Shelter skryter nästan om vad han planerar och gör vilket verkligen gör att jag tycker han blir ännu hemskare. Det får honom också att framstå som helt knäpp också. Jag undrar lite om Swindells vill att vi skaförstå varför shelter är som han är för han tillåter Shelter att förklara sig väldigt ofta. Egentligen tror jag nog mer att han försöker skapa en slags situation där man inte riktigt vet vad man ska tycka.

Boken är ganska bra tycker jag, även om den kunde vart lite längre. Jag tycker nästan att allt hände för snabbt. Den är väldigt läsvärd och jag kan nästan garantera att den kommer ändra hur du ser på hemlösa.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Stone Cold
Liknande böcker:
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Kom hit
 J. Wickholm
Rävpojken
 E. Hildén
Ett magiskt arv
 M. Friedner
Fjällflygaren
 K. Schwartskopf
Kaja och de nio elefan..
 E. Ringnér-Lundgren
Silverskeppet
 J. Moen
Hotellet
 P. Jansson